Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Reuma

    , Autor: Jankav

    Dobry den,

    Mam reumaticku artritidu a pocas tehu sa mi zdravotny stav zlepsil, ale od januara zacinam mat reumaricke horucky. Teraz som v 36tt a mam pred porodom.
    Chcela by som sa opytat,ci je prirodzeny porod pre mna vhodny a ci mi nehrozi ziadne riziko. Jediny problem,kt.som pocas celeho tehu mala bola hybnost lavej nohy,kt.som nie vzdy vedela zdvihnut bez pomoci ruk (napr.vystupit na schod,prekrocit prah.. ). Ale nebolo to pravidelne len po vacsej aktivite ako dlhsia prechadzka.

    Dakujem za odpoved

    Jana

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, u každej ženy je to individuálne. Ak by bol problém s hybnosťou a nevedeli by ste sa dať do gynekologickej polohy, pri ktorej sa rodí, rodili by ste pravdepodobne cisárskym rezom. Takto sa Vám však k Vášmu stavu neviem bližšie vyjadriť. Vhodné je doplniť reumatologické vyšetrenie.

Podobné otázky

  • Bolesť kĺbov

    , Autor: Barbora03

    Dobrý deň. Som 5 týždňov po pôrode s začali ma bolieť klby na rukách, najmä na prstoch a zápästiach. V noci sa budím na bolesť vyžarujúcu z lakťov. Celkovo mám väčšie bolesti v noci. Tiež mi na jednej ruke trpnu prsty. Počas tehotenstva sa mi nič z tohto nedialo. Je to po pôrode bežné? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, úplne bežné to nie je. Odporúčam realizovať neurologické, prípadne reumatologické vyšetrenie. Neviem sa Vám k tomu bližšie vyjadriť.

  • Cisársky rez

    , Autor: Alexa285

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či je zápal bedrových kĺbov a zúžené klbné štrbiny indikáciou k cisárskemu rezu? Problémy mám už cca 4 roky, som sledovaná aj na reumatológii, pokiaľ som brala tabletky bolo všetko v poriadku, ale odkedy som tehotná - 22. tt lieky neberiem, bolesti mám každý deň, znemožňujú mi aj chôdzu...môj gynekológ o problémoch vie, zatiaľ sme tému cisársky rez neriešili.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, toto je otázka konkrétne vo Vašom prípade na ortopéda. Gynekológ nemôže zindikovať cisársky rez na základe negynekologickej diagnózy, ak nemá na papieri potvrdenie od príslušného odborníka, ktorý odporúča viesť pôrod cisárskym rezom. Ak budete mať realizované vyšetrenie a ortopéd napíše odporúčanie viesť pôrod cisárskym rezom, musíme sa tým riadiť.