Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,096 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • granulom

    , Autor: Lubica_Blahova_0511104414

    Dobry den,

    Chcela by som sa opytat ohladne hojenia pocas sestonedelia. Pri kontrole mi doktor diagnostikoval granulom po hojeni hradze po porode.Ako sa odstranuje , moze mi to sposobovat komplikacie ? rana po nastrihu sa zhojila jazvou , moze mi to sposobovat problemy pri dalsom porode a aj teraz? dakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže som nevidel nález, objektívne sa Vám vyjadriť takto neviem. Záleží od nálezu. Do budúcnosti, ani pri ďalšom pôrode, to nemusí spôsobovať žiadne komplikácie. Ak je prítomné granulačné tkanivo v jazve, dá sa odstrániť vrámci jednodňovej chirurgie. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Granulom -dive maso

    , Autor: Liluuu

    Dobry den prajem, bola som na kontrole po sestonedeli a doktor mi povedal, ze sa mi vytvoril maly granulom a ze sa odstranuje len v pripade, ze by mi robil problem. Je mozne, ze to este niekedy odpadne, alebo mi to uz ostane dozivotne? Nachadza sa hned na ziaciatku posvy, pri rane po siti. Dakujem za odpoved a prajem pekny den.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez videnia nálezu sa Vám neviem bližšie vyjadriť. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.