Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Dehiscencia

    , Autor: erika8917

    Dobrý deň pán doktor mam 30 rokov v januári som rodila cisarskym rezom. Na sone mi bolo zistené ze mam v oblasti sutury po SC dehiscencia 10 mm.kazdy gynekolog sa tomu čuduje lebo to nebyva bežné ze je to ojedinele ze sa s tym nestretli ešte po pôrode tak kratko ale bola som na troch sonach a bohužiaľ mi to potvrdili.
    Chcela by som sa spýtat je nejaké riziko roztrhnutia jazvy pri dvíhani tazkych predmetov? Ake su rizika do budúcnosti. Mavam bolesti maternice môže to súvisieť s touto diagnózou? Do budúcnosti asi nie je vhodné mať ďalšie dieťatko?zatial mi povedali ze sa mi to nezrastie a ze by to mohli znova zasit je to nevyhnutne ak by som uvažovala o dalsom bábätku? Ake sú rizika v ďalšej tehotnosti? Ďakujem vám za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak Vám bola potvrdená diagnóza dehiscencie steny maternice, znamená to, že stena maternice nie je dostatočne zrastená a že je prítomný defekt, teda otvor v maternici. Ak sa skutočne jedná o túto diagnózu, je vhodné navštíviť nemocničné zdravotnícke zariadenie, kde Vám pomôžu. tento problém vyriešiť. Tehotenstvo zatiaľ neplánujte. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, alebo nejasností, navštívte Vášho obvodného gynekológa.