Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,274 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • klesnuta predna stena posvy

    , Autor: zuzulicka

    Dobry den,
    po porode mi poklesla predna posvova stena a prekryva mi posvovy vchod. Moj gynekolog mi kazal cvicit cviky na panvove dno a podla moznosti nedvihat tazke predmety. Panvove dno precvicujem teda denne.
    Zaujimalo by ma vsak, ci je s touto diagnozou mozne cvicit cviky "na formovanie postavy po porode". Samozrejme nic, kde sa dvihaju nejake zavazia, ale mozno jogu, pilates, stacionarne bicykle.. A co beh?
    Tiez ma zaujima, ci je casom mozne s touto diagnozou porodit dalsie dieta prirodzene.
    Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez videnia nálezu a poznania bližších okolností, ako aj informácii je veľmi ťažké sa objektívne bližšie vyjadriť. Ak sa jedná o cystokélu a navyše vyššieho stupňa, cvikmi sa stav neupraví. Cystokéla sa dá operačne riešiť vo forme prednej pošvovej plastiky. Ak však ešte plánujete tehotenstvo, je vhodnejšie stav udržiavať spomínanými cvikmi a obmedzeniami a až po ukončení plánovania potomstva to definitívne vyriešiť operačne. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý najlepšie pozná Váš stav a vie sa najobjektívnejšie vyjadriť a určiť ďalší postup.