Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,387 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Baktérie

    , Autor: Zuzana

    Dobrý deň pán doktor,chcem sa opýtať bol mi pri výtere zistený Streptococcus agalactiae - ojedinele, lactobacillis species a streptococcus epidermidis,doktorka mi predpísala Polygynax, som v 34. týždni tehotenstva,nemám žiadne problémy,mám ho užívať alebo nie. Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nález Streptococcus agalactiae znamená, že ste GBS pozitívna. Nález Streptokoka nie je ani tak nebezpečný pre Vás, ako pre plod. Pre Vás to znamená to, že od príjmu na pôrodnú sálu pri kontrakčnej činnosti alebo predčasnom odtoku plodovej vody až do pôrodu Vám budú podávané antibiotiká. Lokálna liečba antibiotikami vo vašom týždni ani nepoškodí, no aj napriek absolvovanej liečbe budú pri príjme na pôrodnú sálu podávané antibiotiká vnútrožilovo a bude sa stále pozerať na to, že ste GBS pozitívna.

Podobné otázky

  • Opakujuce sa bakterie v moci

    , Autor: VladkaB.

    Dobry den,
    momentalne som v 36 tt. a chcela by som sa Vas opytat, ci mozu bakterie v moci, nejako ohrozit dieta pri samotnom porode. Zial sprevadzaju ma cele tehotenstvo, hoci som brala uz 3x antibiotika. ( v 17tt - AUGUMENTIN 7 dni, v 19tt - ZINAT 10 dni a v 34tt - CEDAX 5 dni) Najcastejsie to bolo koli bakterii Escherichia coli. Naozaj uz neviem, ako sa voci tomu branit. Stale beriem Urinal, pijem dostatok tekutin, vela vody s citronom (koli vitaminu C, kt. by mal ich pocet znizovat), vzdy, ked potrebujem idem na WC, aby som zbytocne nedrzala moc v sebe, dodrziavam hygienu. Ale zial nic mi nepomaha. Niekde som citala, ze neustale zapaly mocoveho mechura mozu byt sposobene aj tlakom dietata nan.
    Za Vasu odpoved Vam vopred dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    o dieťatko sa nemusíte obávať, je možné dieťatku po pôrode odobrať kultivácie z uška či nedošlo k infekcii ale nepredpokladám infikovanie novorodenca, akurát by bolo vhodné informovať neonatológa o opakovaných infektoch močových ciest.