Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • je to začiatok pôrodu?

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň, poslednú poradňu som mala ešte u svojho lekára 10.1.kedy bola bránka zavretá a kŕčok neskrátený, posledný uzv v 30tt, teraz som v39tt a dieťa cítim veľmi nízko, pridalo sa pichanie v podbrušku, na bokoch ako keby svalovica a biely výtok.pichanie hlavne keď chodím alebo stojím.môže to byť začiatok pôrodu? Bojím sa aby som niečo nepremeškala, napr.si nevšimnem odtok vody ak by odtekala po kúskoch alebo také niečo..ďakujem za odpoveď ak sa samozrejme dá na moju otázku odpovedať :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    čím viac sa blížite k termínu pôrodu tak tým častejšie sa môžu objavovať bolesti, tvrdnutie bruška, bolesti krížov. Ak máte normálne množstvo plodovej vody tak by ste si jej odtok určite všimli, biely výtok je v tehotenstve bežný, možno išlo o odtok hlienovej zátky. Myslím, že zatiaľ nič nepremeškáte ak ešte chvíľu počkáte. Počkajte si na pravidelné kontrakcie cca v 7 minútových intervaloch, prípadne na odtok plodovej vody. Ak by ste slabšie vnímali pohyby plodu alebo začali krvácať treba ísť na pôrodnicu okamžite. Držím palce a veľa šťastia pri pôrode!