Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Škrabanie

    , Autor:

    Zdravím, dosť dlho mam na jednej bradavke suche miesto ktoré má veľmi škriabe, neustále. Tym pádom sa mi tam spravilo suché miesto ktoré nemizne a mam tam aj chrastu. Snažím sa to neskriabat ale ked to začne tak je to neúnosné. Dávam si na to aj taký mastný krem ktorý je na bradavky určený. Prso ma nebolí, hrčka som nezaznamenala, prací prášok mám sensitive, podprsenku nosím len niekedy a alergiu nemám nanič. Tak ja neviem z čoho to môže byť.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nevidel som nález, nemusí sa jednať o nič vážne, ale nepodcenil by som to. Je vhodné sa ísť ukázať obvodnému gynekológovi, ktorý Vás eventuálne odošle k dermatológovi alebo k mamológovi do mamárneho centra.

Podobné otázky

  • Choroba na úplnom začiatku tehotenstva

    , Autor: Mice169

    Dobrý deň. Chcem sa opýtať, aká nebezpečná je pre tehotnú ženu choroba ( nádcha, škrabanie v hrdle bolesť hlavy, bez teploty) . Užívam vitamíny a lieky,. ktoré sú vhodné pre tehotné a dojčiace ženy, ale strašne pomaly sa z choroby dostávam. Prosím, môže to byť nebezpečné pre vývoj plodu ? V čom byť ostražitá? Ďakujem ????

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v prvom trimestri platí zásada “všetko alebo nič”, to znamená že zárodku sa nemusí stať vôbec nič a naopak choroba, najmä v spojitosti s teplotami a infekciou môže spôsobiť zastavenie vývoja a potrat. Zárodok je v maternici do istej miery chránený a ľahké prechladnutie, či nádcha na tehotenstvo nebude mať vplyv. Vhodné je myslieť a vylúčiť infekciu COVID-19. Užívajte tehotenské vitamíny, dodržujte pitný režim, môžete užívať voľnopredajné spreje do nosa pre deti, či vhodné aj pre tehotné, rovnako tak môžete cmúľať voľnopredajné pastilky do hrdla. Odsledujte si to.

  • Otázka

    , Autor: Mmmmmmmm

    Dobrý deň, partner má počas intímnej chvíľky poškriabal, všimla som si maličký fliačik krvi. Neskôr začalo pálenie v pošve a škrabanie ktoré sa zhoršuje hlavne v noci, neviem či to spolu súvisí ale myslím že to sú kvasinky a preto som aplikovala Canesten krém a aj čipok. Od víkendu sa to zlepšilo ale začali mi dníčky a neviem ako to mám momentálne riešiť. Momentálne sa mi ku gynekológovi nedá dostať a nemôžem sa mu dovolať.
    Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas menštruácie sa nedá aplikovať žiadna vaginálna liečba. Môžete si zvonku natierať Canesten krém. Ak však budú ťažkosti pretrvávať aj po skončení menštruácie, je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa.