Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,310 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Možnosť tehotenstva

    , Autor: Mnm

    Dobry deň s priatelom sme mali chraneny pohlavny styk na 4.deň od mojej ovulacie cize nepolodny deň no pocas styku sme si vsimli ze v konfome je trochu ejakulatu tak sme pre istotu kondom vymenili. A tak sa chcem opytat ci je moznost otehotnenia ze by sa spermie pri navliekani druheho kondomu dostali na neho a nasledne zaviedli do pošvy? Je to spravne pouzit novy kondom?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností a správneho použitia kondómu tehotná nebudete. Ak nie je kondóm porušený, nevidím dôvod na výmenu kondómu počas pohlavného styku.

Podobné otázky

  • bojím sa tehotenstva

    , Autor: miska1234

    Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať 16.4. sme mali s priateľom chránený sex no som veľmi paranoidná a tehotna byt nechcem. On mi povedal že sa do mňa nespravil no čo ak sa ten kondom roztrhol mala som prvý deň po menštruácii a sancu na tehotenstvo nízku. Z toho strachu si už domýslam možno to tak aj je neviem bolesti brucha hlavy únavu no mam zly spanok takze možno to je tým a časté močenie. nič iné som na sebe nespozorovala. Je tam možnosť tehotenstva? potrebujem sa ukľudniť lebo musím čakať ešte 11 dni do ďalšej menštruácie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu, že ste mali chránený pohlavný styk, navyše prvý deň po skončení menštruácie a navyše ak nedošlo k ejakulácii, je pravdepodobnosť tehotenstva za týchto okolností minimálna. Nemusíte sa obávať. Do budúcna môžete pouvažovať o hormonálnej antikoncepcii.

  • Možnosť tehotenstva

    , Autor: Mnm

    Dobrý deň, v deň mojej ovulácie sme s priateľom mali chránený pohlavný stik (kondóm) nijak sa nepoškodil ani nepretrhol no na toalete som počula akoby zo mňa niečo kvaplo a tak neviem či je šanca že by z kondomu niečo pretoeklo tak som pre istotu užila tabletku Escapelle a tak by som rada vedela aká je šanca na otehotnenie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu, že nedošlo k porušeniu kondómu si nemyslím, že hrozilo riziko tehotenstva. Pošva pri pohlavnom styku častokrát zvlhne, niekedy až na toľko, že môže byť prítomný vodnatý výtok, ktorý z pošvy vyteká. Ak ste navyše užili tabletku núdzovej hormonálnej antikoncepcie včas, riziko tehotenstva je minimálne.

  • Možné tehotenstvo

    , Autor: KlaudiaKika

    Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať na možné tehotenstvo. S priateľom sme mali nechránený sex 17. 9., čo bolo v deň mojej ovulácie. No neurobil sa. Teraz mi mešká menštruácia 2. deň. Aká je tam možnosť tehotenstva? Ďakujem veľmi pekne a prajem pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie najmenej 14 dní si realizujte tehotenský test.

  • Sex počas menštruácie

    , Autor: Linda3908

    Dobrý deň.
    Chcela by som sa spýtať, s priateľom sme mali sex počas mojej menštruácie, lenže priateľ rýchlo bol, ale stihol vytiahnuť a po chvíli, čo bol vonku sa urobil. Je vysoká šanca, že budem tehotná?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas menštruácie je najmenšia pravdepodobnosť otehotnenia, ale možnosť tehotenstva nie je na 100% vylúčená. Za daných okolností si ale myslím, že tehotná nebudete.

  • Re: názor

    , Autor: Moncik305

    20. 03. 2021 (17:27) , Autor:

    Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je možnosť tehotenstva ak sa partner dotkne rukou svojho pohlavného orgánu na ktrom bola predejakulačná tekutina a ruku si obtrie a následne partnerku uspokojuje prstom tej ruky na ktorom sa mohla nachádzať predejakulačná tekutina. Môže takto dôjsť k oplodneniu?

    Chcela by som dodať, že vôbec k pohlavnému styku nedošlo ani k chránenému ani nechránenemu. Dokonca ani k ejakulácii u partnera. Mohol mať iba predejakulát na prstoch, aj to nemusel a násladne došlo k pettingu. Čiže ejakulát určite nebol do pošvy zavedený. Je teda pravdepodobnosť tehotenstva veľmi malá? Alebo sa treba obávať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ako som už písal, pravdepodobnosť tehotenstva je veľmi malá, dôvod na obavy nie je. Do budúcna sa pre vlastný pokoj podobným situáciám vyhnite, prípadne navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám po potrebných vyšetreniach predpíše hormonálnu antikoncepciu.