Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Info

    , Autor: TK

    Dobrý večer vám prajem, dlhšie beriem duphaston a teraz mi menzes mešká 17. deň, test som robila včera bol negatívny, mám dosť strach čo mi môže byt, viete mi nejak poradiť? Ďakujem vám.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto bez poznania bližších informácií a okolností je veľmi ťažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Prietoky

    , Autor: Janka-999

    Dobrý deň ,som v 22 týždni bola som na ultrazvuk . Doktor mi dokopy nič nepovedal len že mám brať acilpirin 150 g. Pozrite sa prosím či sú moje prietoky až také zle? RI vľavo 0,90... RI vpravo 0,70 ? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu mi nie sú jasné výsledky vyšetrení, jedná sa o neúplný opis, na základe ktorého sa V8m neviem bližšie vyjadriť. Najvhodnejšie je sa pýtať vyšetrujúcich lekárov, ktorí poznajú presné výsledky vyšetrení, nálezy, ako aj informácie a okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám budú vedieť vyjadriť.

  • Čierny kašeľ

    , Autor: Maminka 1999

    Dobrý deň pán doktor, keď som bola preočkovaná v roku 2017 proti tetanu mám dostatočné protilátky proti čiernemu kašľu, či je potrebné sa nechať ešte pred pôrodom (aktuálne som 34 plus 0) preočkovať? Ak áno tak akou vakcínou sa očkuje. Chcem ochrániť bábatko nakoľko mám 5 ročného syna v škôlke. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, očkovanie proti čiernemu kašľu patrí na Slovensku medzi povinné očkovanie. Očkovacia látka proti čiernemu kašľu sa zvyčajne podáva v rámci kombinovaného očkovania proti záškrtu a tetanu (často v kombinácii aj s očkovacou látkou proti poliomyelitíde, Haemophilus influenzae a hepatitíde B). Prvý cyklus 2 až 3 dávok sa zvyčajne podáva v období od dvoch do 12 mesiacov podľa národného očkovacieho kalendára. Tretia a štvrtá dáka sa odporúča vo veku od 11 do 24 mesiacov a ďalšia dávka v období medzi tretím a siedmym rokom života. Niektoré krajiny EÚ odporúčajú v prípade dospievajúcich, dospelých alebo žien počas tehotenstva preočkovanie, ktorým aj deti po narodení získavajú dočasnú ochranu. V niektorých krajinách sa takisto odporúča preočkovanie nechránených žien krátko po pôrode, aby sa znížilo riziko prenosu tejto choroby na dieťa. Váš starší syn, ako aj všetky deti v jeho veku by mali byť očkované. Rozhodnutie o očkovaní je na Vás. Pre bližšie informácie, ako aj predpis očkovacej látky navštívte Vášho obvodného lekára.

  • HPV.

    , Autor: Zuzi 1987

    Dobry den. Mam poz. Hpv 16,18,31,33, 35......68. Vsetky vysoko rizikove. Bola som na kolposkopickom vysetreni a tam mi napisali bodkovanie 12-15. Mozete mi to prosim.vysvetlit.? Spodna cast brucha ma stale boli an mimo mestr. Medzi dvoma menst. Mam obcas krvacanie a pri odberoch vzorkách som tiez velmi krvacala. Zacala som uzovat HPVirin 3 mesacna kura. Ako dalej. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bodkovanie patrí medzi najčastejšie abnormálne kolposkopické nálezy, ktoré vidí lekár na krčku pohľadom cez kolposkop. Keďže však nepoznám žiadne ďalšie výsledky vyšetrení, nálezy, informácie, ani okolnosti, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Najvhodnejšie je sa pýtať priamo vyšetrujúcich lekárov, ktorí sa Vám vedia najobjektívnejšie vyjadriť.

  • Indonal Forte a Energy Gynex

    , Autor: Tatiana139

    Dobrý deň,

    prosím o informáciu - je možné užívať súbežne :
    Indonal Forte a Energy Gynex ?

    Ďakujem za odpoveď. S pozdravom
    Tatiana

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môžete užívať súbežne tieto dva voľnopredajné doplnky výživy.

  • Jazva po nastrihnutí hradze po porode

    , Autor: Ewita500

    Dobry den pan doktor,som 37 rokov po porode,po nastrihnuti hradze mi zostali nepekne,hrbolate utvary,teraz to mam asi podrazdene,pozerala som si to,akoby som tam mala nejaky púčik,ktory asi 2 dni trochu krvacal.Samozrejme pojdem k lekarovi,ale termin mi dali az o 3 tyzdne.Nemoze sa to zvrhnut na rakovinu? Co s tymi nepeknymi hrbolatými jazvami? Je nejake riesenie? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez videnia nálezu sa takto nedá bližšie objektívne vyjadriť. Môže sa jednať naozaj iba o podráždenie kože vplyvom napríklad holenia. Do istej miery sa dá realizovať plastika pošvového vchodu a hrádze, jazvy sa za určitých okolností dajú vyrezať a zošijú sa nové okraje, ako som už spomínal, takto sa nedá vyjadriť k nálezu bez jeho videnia a poznania všetkých informácií a okolností.