Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menštruácia

    , Autor: nn19

    Dobrý deň, pán doktor. Krcok maternice mam položený veľmi nízko, je ľahko hmatatelny, bránka je otvorená a je mäkký. Dosť ma pobolievaju prsia. MS mam dostať za 5 dní. Je to príznak prichádzajúcej MS?
    Ďakujem

Podobné otázky

  • Hnedý výtok resp špinenie od ovulacie

    , Autor: Mončikaa

    Dobrý deň,

    od 16.3.2024 dňa ovulácie mám slabý hnedý výtok resp. špinenie. Najprv som si myslela, že to je ovuláciou preto sme sa 17.3.2024 pokúšali s partnerom o bábätko. Pár dní na to som sa cítila slabá, prespala som 2 dni, jeden deň ma bolelo hrdlo, ako keby mala prepuknúť nejaká choroba. Zdá sa mi, že som mala aj citlivé močové cesty, nasadila som si hneď zvýšené vitamíny a keďže som nevedela že či je tá citlivosť od močových ciest alebo pošva aj brusnicovy sirup. Slabosť a ostatné príznaky začínajúcej choroby prešli ale špinenie zostalo. Preto som nasadila Beliema vaginálne tabletky. Výtok a špinenie sa trolinka zmiernilo ale nezmizlo. Mám pocit že dnes alebo zajtra sa mi začne menštruácia. S mojím gynekológom som hovorila v pondelok po telefóne nakoľko má dovolenku, odporučila mi dobrať vaginálne tabletky. Preventívnu prehliadku mám naplánovanú na 15.4. Predpokladám že nakoľko sa mi začínajú moje dni je bezpredmetné ísť na prehliadku na pohotovosť. Počkať až kým menštruácia skončí? Mám doma Enzitol a Biseptol. Môžem ich preventívne brať alebo počkať na vyšetrenie 15.4 po menštruácii? Neviete mi povedať čo to môže byť? Prosím o radu čo robit. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero, nevylučujem aj začínajúcu menštruáciu. Ak ťažkosti ustupujú, skúste vyčkať na koniec menštruácie, prípadne vyčkajte do preventívnej prehliadky. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa skôr.

  • Escapelle

    , Autor: P.nikol

    Dobrý deň, v nedeľu som užila liek escapelle kedže sa nám s manželom stala nehoda. Užila som ju do 12 hodín.
    Chcem sa opýtať, bude účinkovať ak som mala plodné dni? Od nedele cítim bolesť v podbrušku a v krížoch. Je to v poriadku? Menzes by som mala dostať 1.3. môže prísť skôr alebo neskôr menzes?
    Veľmi pekne ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tabletku núdzovej antikoncepcie ste užili včas. Preparáty núdzovej antikoncepcie často môžu spôsobiť znepravidelnenie menštruačného cyklu. Odsledujte si to. Teraz s tým už nič nenarobíte. Ak sa menštruácia nedostaví podľa očakávania 1.4. a nedôjde ani k žiadnemu krvácaniu, po 14. dňoch meškajúcej menštruácie si môžete realizovať tehotenský test. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Esvapelle

    , Autor: Janulka456

    Dobry den, pred 37 dnami som mala nechr.pohlavny styk. Priatel sa do mna neurobil (vraj) tak som si pre istotu po 44 hodinach vzala tabletku Escapelle. Styk bol v case zacinajucej menstruacie, mala som jemne spinenie.Menstruacia sa vtedy zrejme tou tabletkou zastavila a prisla na 6ty den po Escapelle.
    Odvtedy som si robila vela tehotenskych testov a vsetky negativne.
    Posledny test digitalny som si urobila na 35 den od styku a bol negativny.V tom case som zacala jemne spinit,co sa spustilo do slabsej menstruacie s kuskami sliznice (tak to mavam).Momentalne memstruaciu este stale mam.Je slabsia ale trva uz 5 den a zrejme uz konci.
    Je mozne,ze aj napriek dvom krvacaniam a niekolkym negativnym testom mozem byt tehotna?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Odsledujte si to. Pri meškaní nasledujúcej menštruácie aspoň 14 dní si môžete skúsiť realizovať tehotenský test. Teraz nemá zmysel realizovať si tehotenské testy. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Kyret

    , Autor: Rous

    Dobrý večer som skoro tretí týždeň po kyrete.
    Chcem sa opýtať je v poriadku že mám bolesti take tie podobne menstruacnym bolestiam?
    Môžem mať aj napriek takým to bolestiam pohlavný styk?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin bolestí môže byť viacero. Môže sa u Vás jednať aj o predmenštruačné bolesti. Menštruácia sa zvykne po zákroku dostaviť po 4 - 6 týždňoch. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Abstinencia pohlavného styku sa odporúča 10 - 14 dní po zákroku. Ak sa na to cítite, môžete mať pohlavný styk.

  • Bolest podbruska

    , Autor: Natty112

    Dobrý podvečer už 3 dní ma trápia bolesti podbruska a spodného chrbta ako ked mam dostat MS bolest pride a odíde potom zas príde na niekolko minút a odide
    Menštruácia mi ma prísť o 4 dní ale PMS to podľa mňa nieje nakoľko som sa s tým nikdy nestretla . Nic ma nepali nereze nesvrbi . Potrebujem poradiť nakoľko som mimo mesta kde mam svoju gyn. a najbližšie sa k nej dostanem pred Vianocami

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero, no nevylučujem ani PMS, nakoľko sa opisované ťažkosti pred menštruáciou zvyknú objavovať. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.