Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Môžem byť tehotná?

    , Autor: Eruska16

    Dobry deň, chcem sa opytat. Uz 7 rokov sa snažíme o babätko pred tromi rokmi som potratila v 19+1tt odvtedy som bola na troch IVF a tento mesiac sa mi stala taka vec ktora ma trošku nahlodala... na 20- 22 den cyklu som dostala špinenie (hnede). Mam trochu krče v podbrušku ale inak žiadne priznaky dnes mam 27dc skušala som test ale negativny asi este skoro... myslite ze by som mohla byt tehotna?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak máte podozrenie na to, že ste tehotná, navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám na základe beta HCG z krvi jednoznačne potvrdí alebo vylúči tehotenstvo.

Podobné otázky

  • Esvapelle

    , Autor: Janulka456

    Dobry den, pred 37 dnami som mala nechr.pohlavny styk. Priatel sa do mna neurobil (vraj) tak som si pre istotu po 44 hodinach vzala tabletku Escapelle. Styk bol v case zacinajucej menstruacie, mala som jemne spinenie.Menstruacia sa vtedy zrejme tou tabletkou zastavila a prisla na 6ty den po Escapelle.
    Odvtedy som si robila vela tehotenskych testov a vsetky negativne.
    Posledny test digitalny som si urobila na 35 den od styku a bol negativny.V tom case som zacala jemne spinit,co sa spustilo do slabsej menstruacie s kuskami sliznice (tak to mavam).Momentalne memstruaciu este stale mam.Je slabsia ale trva uz 5 den a zrejme uz konci.
    Je mozne,ze aj napriek dvom krvacaniam a niekolkym negativnym testom mozem byt tehotna?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Odsledujte si to. Pri meškaní nasledujúcej menštruácie aspoň 14 dní si môžete skúsiť realizovať tehotenský test. Teraz nemá zmysel realizovať si tehotenské testy. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Môžem byť tehotná?

    , Autor: lenka777

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, že či je možná šanca na otehotnenie. Poslednú meňstruáciu som mala 29.7- 3.8. S priateľom som mala chránený pohlavný styk pred menštruáciou a aj po nej, no vyskytli sa u mňa tažkosti v oblasti spodného brucha. Bolia ma kríže a som nafuknutá. (už pred tým som mávala tráviace ťažkosti). Dočítala som sa, že takéto problémy môžu byť spojené s prvými príznakmi tehotenstva. Antikoncepciu neberiem už skoro druhý mesiac. Mám sa obávať prípadného tehotenstva? Alebo bolesť v spodnej oblasti chrbta pripisovať ovulácií? Ďakujem vám vopred za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného styku je tehotenstvo veľmi málo pravdepodobné. Spomínané ťažkosti nemusia byť vôbec gynekologického pôvodu, prípadne sa môže jednať aj o prejavy spomínanej ovulácie. Takto sa Vám k tomu neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Poprosím info

    , Autor: Nika22n

    Dobrý deň, 4.2 som mala nechránený styk. V mesiaci február aom pociťovala neobvykle bolesti chrbta, vaječníkov, mravcenie na bradavkach. Predtým to nebolo take intenzívne. 2.3 som dostala MS a 12.3 - 18.3 som mala ovulaciu. 12.3 som bola na vyšetrenie keďže sa mi to nezdalo, , doktor mi spravil sono, povedal že začína alebo že vidí ovulaciu na jednej strane. 17.3 počas ovulácie som mala slabé špinenie. Zápal je vylúčený. Posledné dni mávam slabosť, viem že sa somnou niečo deje. Testy mám negatívne. Môžem byt tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá, aj keď podľa opisu je pravdepodobnosť malá. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva Vám vie Váš obvodný gynekológ realizovať odber krvi na beta HCG.

  • som tehotná?

    , Autor: mladá mama

    dva týždne do zadu som mala nechránený pohlavný styk počas menštruácie a posledných pár dni mám ranne nevoľnosti test je negat ale lekárnik mi povedal že je priskoro na to aby test vyšiel pozit
    môžem byt tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá, ale nie nulová, keďže ste mali nechránený pohlavný styk. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Emily123

    Dobrý deň pán doktor, pred pár dňami som mala pohlavný styk s ejakuláciou do pošvy užívam aj antikoncepciu. No mám slabšie kŕče v podbrušku, na pravej strane brucha mám bolesti keď sa otočím alebo niečo robím a bolia ma aj kríže a prsníky. Antikoncepciu som užívala pravidelne v tom istom čase ráno. Je možné že účinok antikoncepcie zlyhal a môžem byť tehotná? Užívala som aj antibiotiká, minulý týždeň kvôli chorobe. Za odpoveď vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, záleží od druhu užívaných antibiotík. Niektoré antibiotiká môžu spôsobiť zníženie účinku hormonálnej antikoncepcie, aj napriek ich pravidelnému užívaniu. Ak ste mali nechránený pohlavný styk, ale bolo to iba pred pár dňami, prípadné tehotenstvo sa ešte nemohlo stihnúť prejaviť. Príčin bolestí môže byť viacero. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.