Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bezradná

    , Autor: kvetinka-3

    Dobrý večer prajem. Prosím pekne o radu... roky mám problém s (krčnou) chrbticou (podľa MR vyšetrenia problémom je neustály blok)... liekom na silné bolesti chrbtice a z toho dôvodu aj hlavy sú tabletky, injekcie, infúzie bez toho bohužial už neviem prekonať bolesť... prosím Vás, môj vek je už zrelý na materstvo, ale ako zvládnuť tehotenstvo pri takých ťažkostiach? Som z toho veľmi nešťastná. :( Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak plánujete tehotenstvo, je vhodné sa poradiť o možnostiach (možno aj operačných riešeniach) s neurológom ešte pred samotným otehotnením. Počas tehotenstva sú mnohé lieky používané pri neuralgiách, teda neurologických bolestiach kontraindikované.

Podobné otázky

  • Endometrioza

    , Autor:

    Dobrý deň, pán doktor moje problémy začali pred takmer rokom,bakteriálnym zápalom močových ciest, pálenie vulvy, prešla som obvodným lekárom, gynekologom nakoniec som skoncila u urologa, kde sa liecim dodnes, no k tomu sa pred pol rokom pridruzili ukrutne bolesti v panve, akoby v hlbokom podbrušku, rozkroku. Ked ma chytia bolesti, nemozem bezbolestne chodit,pocit akoby mi tam nieco zavadzalo, ked si sadnem, to iste, az rezava bolest, tocit sa na posteli tiez je bolestive, v sute po nerovnom povrchu, a o pohlavnom styku ani nevravím. Sledujem sa, ze boledti sa stupnuju od ovulacie, pred menstruaciou a pocas nej su najsilnejsie. No tento mesiac, pretrvavaju i po nej. Mam podozrenie na endometriozu, no gynekolog mi ju vylucil, vraj hormony mam v norme. Už som bezradná, neviem na koho sa obratit. Moze ist aj napriek hormonom o endometriozu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, endometrióza sa dá jednoznačne potvrdiť iba vizuálne alebo histologicky. Realizáciou hormonálneho profilu sa diagnostikovať nedá. Nepoznám však žiadne ďalšie informácie, nálezy, USG závery, ako aj ďalšie okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Samozrejme, nevylučujem, že sa skutočne nemôže jednať o endometriózu. Bolo by dobré doplniť aj ďalšie vyšetrenia, ako odber krvi na onkomarker CA 125, či CT vyšetrenie malej panvy.

  • Nedonosim dieťa

    , Autor: michaela-12

    Dobrý deň pán Dr. chcela by som sa informovať kde mam vyhľadať pomoc. Mam za sebou 3 potraty 18tt,9ttMA a 1x biochemické tehotenstvo. S otehotnenim nieje problém výsledky sú dobré ci už genetické, štítna žľaza, akurát mi vyšiel nejasný test na lepive doštičky tak mi hematologicka predpísala anopyrin 100. Už som bezradna a neviem na koho sa obrátiť nepijem ani nefajčím nemám nadváhu rovnako ani manžel. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak máte problémy s otehotnením a máte hematologický nález, a predpísaný Anopyrin Vám nezaberá, skúsil by som aplikáciu nizkomolekulárneho heparínu. Nie som ale hematológ a k prípadnej zmene liečby sa nemôžem vyjadriť.

  • žena ,keď nechodí do poradne...:(

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň ,mám takú otázku ,mojej známej dcéra má 23 rokov,je tehotná v januári mala poslednú menštruáciu v máji sa odsťahovali s priatelom,a nebola ešte v poradni a podľa jej matky ani nechodí ,je bezradná ,čo má robiť bojí o zdravie aj dcérky a jej plodu.zbytočne jej volá ignoruje ju.prosím viete v takejto situácii povedať ,čo by mohla jej matkaurobiť ,je v kontakte s rodičmi priatela jej dcérky ,ale nevedia nič robiť .čo v takomto prípade kam sa má obrátit?dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    bohužiaľ nie v súčasnosti možné žene nariadiť prenatálnu starostlivosť, jedinou donucovacou metódou je to, že ak žena nenavštevuje poradňu nemá nárok na prídavky na dieťa. Bohužiaľ však nič viac.