Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Meškanie menštruácie

    , Autor: majka19

    Dobrý deň.
    S priateľom sa pol roka snažíme o bábätko. Za ten čas mi nemeskal mens.cyklus. Vždy sme planovali počas plodných dní. Keďže je kamionista nie vždy sa darilo cez tie pravé dni. Poslednú menštruáciu som mala 20.1.2019-26.1.2019 ktorá trvala 7 dní co jeno jeden den u mňa viac ako mávam. Potom prišlo plodné obdobie dva dni sme boli spolu skúšali sme či sa zadari. V nedeľu 17.2. som mala dostať menštruáciu do dnes nemam meška 3 deň. Furt sa kontrolujem či náhodou sa mi nespustia. Nič - ani kvapka. Hrozne ma kríže bolia. Cítim sa nafúknutá bruško mam väčšie. Môže sa stať že môžem byť tehotná nechcem si ešte test robit zda sa mi to priskoro alebo mam ísť k svojej gynekologičke. Ďakujem za radu. MAJKA

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, možnosť že ste tehotná tu je, no je ešte veľmi skoro robiť unáhlené závery. Na ultrazvuku ešte v takom skorom týždni prakticky nevidno nič, potvrdiť tehotenstvo síce môže beta-HCG z krvi, ale nič sa tým aj tak nezmení. Počkajte, až Vám bude meškať menštruácia 14 dní a až tak si následne spravte tehotenský test.

Podobné otázky

  • Obavy

    , Autor: Používateľ

    Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať. Možno trochu zvláštna otázka ale s priateľom sme nemali pohlavný styk. Minulý piatok som bola na sono a zistili mi hormonálnu poruchu a cysty na vaječníkoch. Predpisali mi HAK. Menštruácia mi opäť meská a ja neviem začať brať HAK. Deň po tom som urobila priateľa rukou. Šiel si umyť ruky a utrieť. Ja som taktiež šla na wc po pár minútach. Je možné že by som bola tehotná keď som sa utrela wc papierom? Na prstoch som nemala spermie pretože sme jeho penis utreli vreckovkov. Po asi pol hodine ma prstoval priateľ ( on už mal dávno umyte a utrete ruky ako aj ja). Je to meskanie opäť z hormonalnej poruchy ? Či sa nemusím obávať tehotenstva?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností tehotná nebudete. Meškanie menštruácie by som skôr pripisoval hormonálnej nerovnováhe, prípadne PCOs. Odsledujte si to.

  • Meškanie menštruácie

    , Autor: Evka333

    A koľko mám ešte počkať keď mi mešká menštruácia dneska už týždeň kvôli braniu tabletkám proti zrážaniu krvi, stresu a životosprávy??? Mám navštíviť potom gynekológa ak mi nepríde menštruácia do dvoch týždňov??? Za odpoveď Vám vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nepravidelný menštruačný cyklus nie je sám o sebe patológia, ktorú je potrebné za každých okolností riešiť. Neviem ako dlho máte v pláne užívanie liekov na zrážanie krvi, ani či sú v pláne nejaké ďalšie vyšetrenia, či operačné výkony. Ak praktizujete chránený pohlavný styk, tehotenstvo nepredpokladám. Odsledujte si to. Ak chcete za každú cenu vyvolať menštruáciu, rovnako pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Otázka

    , Autor: Lora1586

    Dobrý večer,chcela som sa opýtať aká je šanca tehotenstva napríklad v 14 rokoch..alebo celkovo aká je šanca tehotenstva ak sa kondómy nepretrhli..a mešká menštruácia zatiaľ 3 dní..žiadne príznaky na tehotenstvo niesu..alebo že po sexe o 3 dní začne jemne špinenie na možno tri dni čo to môže byť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu, že ste mali chránený pohlavný styk a nedošlo k mechanickému porušeniu kondómu, je tehotenstvo veľmi málo pravdepodobné. Meškanie menštruácie tri dni ešte nič neznamená. Špinenie po pohlavnom styku môže mať viacero príčin, nemusí to však automaticky znamenať tehotenstvo. Odsledujte si to.

  • Kvapôčky lásky

    , Autor: Dodo123456789

    Dobrý deň pán gynekológ, mám na vás jednu otázku. Partnerka šuchala moj penis okolo jej vaginy poprípade bol iba minimálne vo vstupe nebol úplne vo vnútri iba pri vstupe a nespravil som sa ani nič ale potom som ju uspokojoval prstami mohlo sa stať že by zostali na pošve niekde kvapky lásky (ak teda vôbec nejaké kvapky lásky boli) a ja som ich zaviedol do vnútra vaginy a ona by z toho mohla otehotnieť alebo je to nepravdepodobne? Práve jej mešká menstruácia 1 deň ale má už 2-3 dni sem-tam slabe bolesti v podbrušku, taktiež má tento cely mesiac nový spánkový rezim takze chodí spavat o dosť skôr a vstáva o dost skôr ako vstávala celý 1 rok pred týmto mesiacom môže byt toto dôvodom meškania. Sme obaja celkom v strese či by z toho nemohlo byt tehotenstvo. Vďaka Vám moc za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, uvedeným spôsobom je pravdepodobnosť tehotenstva minimálna. Do budúcna odporúčam chránený pohlavný styk. Meškanie menštruácie jeden deň je pomerne časté.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Hhv

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať či môžem byt tehotna keď sme maly z priateľom pohlavný styk z kondómom a robila som si po styku tehotenský test po 19 dňoch a vyšiel nechátivny menštruáciu mám pravidelnú akurat mi jeden deň mešká čo sa umna nestavalo prosím vás o radu strašne sa bojím že som tehotna :(

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Realizovanie testu skôr nemá na stav už vplyv. Keď aj ste tehotná, nezmeníte to, tehotenský test však pri skorom realizovaní môže byť falošne negatívny a zbytočne tak vyhadzujete peniaze za testy. Za predpokladu chráneného pohlavného styku však nevidím dôvod na realizovanie tehotenských testov, pretože tehotenstvo je nepravdepodobné. Dňové meškanie menštruácie ešte nič neznamená. Odsledujte si to. Ako som písal, test má zmysel realizovať o dva týždne za predpokladu, že sa menštruácia dovtedy nedostaví. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva, ako aj pri nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.