Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,279 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Spinenie uprostred cyklu

    , Autor: zira

    Dobry vecer,
    Na prelome september oktober som po 6 rokoch prestala brat antikoncepciu. Menstruacia chodila pravidelne 28-29 dnovy cyklus.pred poslednou menstruaciou aom tri dni spinilq hnedaaty vytok a menatruacia prisla 23.1. a trvala 6 dni ako vzdy. Ale teraz 9.2. mi zacalo spinenie hnedasty vytok neni nejak silny a ani sa nezhorsuje. 22.2. mi ma dojst menatruacia. S priatelom mame nechraneny sex. Viem ze k takemuto spineniu do hadza bud pocas ovulacie alebo ked sa vajicko uhniezduje ale zda sa mi tyzden spinania moc dlho na ovulaciu alebo uhniezdovanie. K mojek lekarke mam ist 6.3. na preventivku. Je normalne ked takto dlho trva spinenie pri ovulacii ktora podla man uz nie je alebo pri uhniezdovani vajicka? Nemam ziadne boleti nic.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je pravda, že špinenie uprostred cyklu je väčšinou spojené s ovuláciou a tiež môže byť špinenie prítomné v prvých týždňoch tehotenstva. Čo sa týka možného tehotenstva, jednoznačne sa dá potvrdiť odberom krvi, event. USG vyšetrením, hoci v prvých ťýždňoch sa tehotenstvo na USG nedá vždy jednoznačne potvrdiť . Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe odberov a USG potvrdí alebo vylúči tehotenstvo, prípadne nasadí liečbu v prípade potreby.