Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,100 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pohyby

    , Autor:

    Dobrý deň mám na vás otázku ohľadom pohybov plodí :-))) som prvorodicka take neviem ako to funguje ale isto to spomeniem pri najbližšej poradni Gyn .
    Niekedy sa stane to že maly kope od rana do večera neprezržite :-)) ale potom zas naopak že taký 2-3 dni nič že sa nehýbe a keď aj áno tak len tak slabulinko ako keby sa len mrvil :-)) som 25 tt .... je normálne aby si dieťa robilo takéto prestávky ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aktivita plodu závisí od viacerých faktorov. Podľa toho, akú aktivitu robíte vy, čo konzumujete, koľko tekutín vypijete. Každý deň nemusíte pociťovať vyslovené kopanie, ale cítiť pohyby plodu už áno. Nemusíte sa obávať. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach však navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Chcem vedieť

    , Autor: Bubina30

    Dobrý deň chcem sa spýtať dnes má prepúšťajú z nemocnice a do správy mi napísali..hrdlo sakrálne…formované,dĺžky 2 cm,uzatvorené,plodová voda stojí…nekrvaca..nalieha hlava plodu…uterus normotonicky..placenta PS..akcia+ pohyby + EFW3300 h Ri z AU 0,53 HR129bpm neviem čo znamená dĺžky 2 cm a nalieha hlava plodu…

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, výsledky aj nález máte v poriadku. Krčok maternice je dlhý 2 cm pri vaginálnom vyšetrení a plod je v postavení pozdĺžnom hlavičkou, teda je otočené správne, hlavou dole.

  • Rast bruška

    , Autor: Lilly123

    Dobrý deň chcela by som sa Vás ešte opýtať či je normálne ak som už v 26tyzdni a bruško trochu už aj mám ale nie je ešte tak vidieť keď idem napríklad von oblečená najviac mi je vidieť doma keď som iba v tričku kedy začne približne bruško rásť? 9.11. som bola u môjho gynekológa počúval srdiečko a bije v poriadku len dnes znova aj menej cítim pohyby môže to byť aj tým že odkedy som zistila že som tehotná som vlastne len doma nechodím do práce neriskujem nakoľko prve tehotenstvo nedopadlo dobre tak som len doma a dnes som sa aj prešla no teraz ho menej cítim či je to podľa vás v poriadku za odpoveď vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, veľkosť a tvar brucha vplyvom zväčšenej maternice je u každej ženy individuálny. Záleží najmä od postavy. Na chudučkej tehotnej sa bruško zaguľatí skôr, ako u moletnejšej tehotnej. Ak boli výsledky vyšetrení, ako aj USG v poriadku, nemusíte sa obávať. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Katka1993

    Dobry den pan doktor zacala som 23tt... a zatial necitim pohyby dietatka a uz zacinam trosicka panikarit ci je to normalne alebo mam navstivit svojho gyn. Skvor lebo som objednana az bud. Mesiac nakolko na poslednom ultrazvuku bolo vsetko v poriadku babetko sa hybalo... moze to byt sposobene tym ze mam placentu umiestnenu v predu?dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, predpokladám, že ste prvorodička. Pohyby plodu v závislosti od okolností a rôznych faktorov môžete začať cítiť aj v 26. týždni tehotenstva. Placenta teoreticky môže vytvárať akúsi bariéru v šírení pohybov, ale nemyslím si, že to má zásadný vplyv. Ak bolo na USG vyšetrení všetko v poriadku, nemusíte sa obávať.

  • Placenta marginlis

    , Autor: Zuzil

    Placenta marginalis
    Dobrý deň,dnes na poradni mi bolo povedané že mám placentu marginalis,som v 19+4 .Placenta Lokalizacie PS-Lh-F nemám žiadny problém našťastie pohyby cítim ,keďže je to moje druhé tehotenstvo popri tom sa starám aj o maleho 2rocneho .mam dodržiavať dáke špeciálne opatrenia,lekárka nič nepovedala ,len že bude to pozorovať a užívať magnetizmu,vraj sa môže ešte posunúť ,myslite že sa posunie ešte hore?alebo sa môže nedajbože ešte zosunut ku krčku?na internete som čítala a sami kludovy režim a hroziaci potrat tak sa bojim,chodievam aj plávať myslite že mám prestať,pri malom som chodila až do37tta vpohode no teraz sa už bojim

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ste ešte v týždni tehotenstva, kedy sa môže placenta vplyvom rastu maternice vytiahnuť vyššie a nebude dosahovať krčok maternice ani nebude v jeho blízkosti. Treba to určite odsledovať. Žiadne špeciálne opatrenia dodržiavať nemusíte, ak Vám nebolo nič odporúčané. Pokračujte v pravidelných tehotenských kontrolách a pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Pravidelné buchanie

    , Autor: Ďuďa32

    Dobrý deň som v 24tt a občas cítim pravidelné buchanie v bruchu, čo to môže byť? Ďalej sa chcem opýtať, minule som citila pohyby veľmi intenzívne až kŕčovito dokonca som cítila aj tlak a bolesti, prosím vás čo to môže znamenať? Ďakuje

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, s najväčšou pravdepodobnosťou cítite pohyby plodu, čo je vo Vašom týždni tehotenstva u prvorodičky úplne normálne. Čo sa týka intenzity, odsledujte si to. Maternica sa každým dňom zväčšuje, tlaky v podbrušku cítiť môžete. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.