Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
15,247 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • test

    , Autor: anka12

    Dobrý deň,
    prečo mi po UPT ukazuje tehotenský test "pozitívne" ???

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrá deň,
    niekoľko dní po UPT pretrváva pozitivita hCG.

Podobné otázky

  • Otazka

    , Autor: Michaela1994

    Dobrý den.mam taký problém už som to sem písala ale stále mám pochybnost.1.juna som mala dostať menštruáciu ale neprišla.2.6.som bola na sono prsníkov a išla som zobrať výsledky ku gynekologovi.ani v ten den mi neprišla a pred menštruáciou som si robila tehotenský test ktorý ukazoval druhu slabšiu čiarku.robila som si ich 3.vysetril na aj krv mi zobral.testy krvné boli negatívne a tak isto aj vyšetrenie.povedal mi že to môžem mať aj od liekov.ale doteraz mi test neukazoval druhu čiarku.len tento mesiac.snazime sa o dieťa ale minulý mesiac test neukazoval druhu čiarku.3.6.den po vyšetrení mi došla menštruácia trvala 5dni.dneska som si naschvál spravila ešte jeden test a zase ukazuje slabú druhu čiarku.zacinam sa obávať že ak nie som tehotná tak prečo tá druhá čiarka.je slabá ale je tam.citala som že to môže ukazovať aj rakovinu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Tehotenský test môže byť za istých okolností aj falošne pozitívny. Odsledujte si to. Skoro realizovaný odber krvi na beta HCG môže byť negatívny, preto je v niektorých prípadoch vhodné odber skontrolovať. Pri nejasnotiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Isotretinoin

    , Autor: Isotretinoin

    Dobrý ďeň, potrebovala by som radu rok som na liečbe isotretinoinom, menštruácia mi mešká 7 dní vyšli mi 3 pozitívne tehotenské testy . Som objednaná na vyšetrenie k dr. Je možnosť že by sa dieťa narodilo zdravé? Nechcem riskovať a preto uvažujem o UPT . Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, počas užívania isotretinoinu je veľmi dôležité používať niektorú z foriem antikoncepcie, pretože daný preparát má teratogénne účinky, teda poškodzuje plod. Pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa. Nikto Vám teraz na 100% nepovie, že plod bude určite poškodený. Miera poškodenia je však pomerne vysoká.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Majka2549r

    Dobrý deň doktor.
    Mam jednu otázku, skôr než sa vyberem k gyn
    Poslednú MS som mala 2.5.2022, dňa 21.5.2022, sme mali s priateľom pohl. Vstyk. Nechránený, prerušovaný. No dávali sme si pozor, az na jednu vec, ze sex bol opakovaný aj 4krat behom 3hodin. MS som mala dostať už pred 4 dňami, cize mi mešká. Test som si robila zatiaľ jeden, je negatívny. Je možnosť byť tehotná? Som po pôrode 8 mesiacov a dojčím. Od pôrodu som mala zatiaľ len dvakrát MS, ktoré boli pravidelne. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo nedá vylúčiť. Prerušovaný nechránený pohlavný styk nie je antikoncepcia! Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizované tehotenské testy môžu byť aj falošne negatívne. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Kondóm

    , Autor: Jankamelich

    S priateľom sme mali chránený sex, priateľ sa následne spravil do kondómu, no v sexe sme pokračovali s tým istým kondómom ešte 5 - 10 minút. Je tam hrozba tehotenstva?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak nedošlo k porušeniu celistvosti kondómu, tehotenstvo je málo pravdepodobné. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie 14 dní si urobte tehotenský test.

  • Sekcia

    , Autor: Siska 22

    Dobrý večer. Som 11 mesiacov od tretieho pôrodu sekciou a jednoznačne mi spravili aj sterilizaciu. No už skoro 2 mesieca som nedostala menzes a testy su pozitivne. Chcem sa opýtať či sa bude musieť tehotenstvo umelo prerušiť nakoľko by ma čakala opäť sekcia. A či je vobec možne donosiť babätko. K gynekologovi som uz objednana. Ale chcela som vediet aj nazor ineho.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak Vám bola vykonaná sterilizácia a aj napriek tomu sa jednoznačne potvrdí tehotenstvo, spĺňate kritéria na ukončenie tehotenstva z medicínskej indikácie v prípade, že by ste si nechceli tehotenstvo ponechať. Ak sa potvrdí normálne tehotenstvo, ktoré si budete chcieť ponechať, tehotenstvo sa nemusí prerušiť. Áno, hoci by sa jednalo o rizikové tehotenstvo, je možné donosiť plod. Tehotenstvo by bolo samozrejme ukončované plánovaným cisárskym rezom