Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,303 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Otehotnenie

    , Autor: ichutnakova

    Dobry den.. V 9 tyzdni som potratila pretoze som silno krvacala a v nemocnici mi povedali ze tam uz nic nieje cize plod sa vyplavil.. Maternica ho jednoducho neprijala..Museli mi spravit kyretaz..Chcem sa opytat ci musim naozaj cakat pol roka na to aby som mohla mat babo..A ci mam uzivat nejake vitaminy..Dakujem za odpoved...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    odporučená je doba 3-6 mesiacov. je to čas, ktorý potrebuje maternica na zotavenie. V tomto prípade sa neoplatí ponáhľať. Začnite užívať len kyselinu listovú, viac v tomto štádiu nepotrebujete.

Podobné otázky

  • Otehotnenie

    , Autor: Barrb

    Dobrý deň prajem, chcem sa opýtať, či sa môžme pokúšať o bábätko v čase keď dcérka dostane druhú dávku vakcíny proti ovčim kiahnam, nakoľko ide o vakcínu so živým oslabeným vírusom, avšak ja som v detstve prekonala ovčie kiahne (mám prekonaný pásový opar v dospelosti). Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste v detstve prekonali ovčie kiahne, ste plne chránená, máte doživotnú imunitu. Ovčie kiahne už nedostanete. Môžete sa pokúšať o tehotenstvo.

  • Otehotnenie

    , Autor: Katka02

    Dobrý deň. Je možné otehotnenie ak som na rukách mohla mať spermie a asi po 4 až 4 a pol hodinách som si dala prsty dnu do vagíny? Ruky som mala suché. Mohli spermie vydržať na rukách tak dlho?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, myslím si, že za daných okolností tehotná nebudete. Spermie síce vydržia v optimálnych podmienkach aj niekoľko desiatok hodín, na rukách však dlho nevydržia. Odsledujte si to.

  • Plánovanie tehotenstva

    , Autor: Barrb

    Dobrý deň prajem, snažíme sa o bábätko no tesne po novom roku ma čaká zákrok odstránenie znamienka, a o 2 týždne nato, deň po vybratí stehov, mám mať ovuláciu, preto sa chcem opýtať, či je vhodné otehotnenie po takom, hoci len malom zásahu do tela, ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vyberanie znamienka je malý, v lokálnej anestéze realizovaný zákrok, ktorý nemá vplyv na prípadné tehotenstvo. Môžete sa snažiť otehotnieť.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Neznáme meno

    Dobrý deň, ak som sa ja nespravila a priateľ sa spravil môžem otehotnieť ? Za týždeň a pol mám dostať aj menzes.
    Za odpoveď ďakujem .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, existuje reálna šanca, že ostanete tehotná. Otehotnenie nesúvisí s tým, či žena dosiahla orgazmus alebo nie. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie.

  • Análny/ vaginálny styk

    , Autor: Ivika95

    Dobrý deň Pán doktor,
    s partnerom sa nám pri milovaní stáva, že striedame análny a vaginálny styk. Momentálne, ale mám pochybnosti, či nemôžem byť tehotná. A prichádzajú mi trocha výčitky a obavy, že ak by sa to potvrdilo, tak či by toto striedanie nemohlo spôsobiť nejaké problémy alebo dokonca potrat. Sú takéto obavy/ výčitky opodstatnené? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, striedanie vaginálneho a análneho styku môže samozrejme spôsobiť ťažkosti, najmä v zmysle infekcie, čo v prípade neliečenia môže spôsobiť problémy, aj v zmysle potratu. Na samotné otehotnenie to však vplyv nemá.