Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Info

    , Autor: Kikuskaaaa

    Môžem sa opýtať ak by išlo o žlté teliesko alebo folikul je nožné že praskla v tie dni keď mala 2,7cm alebo to už znamená že nepraskla ? Kolko nože meškať menzes v tomto prípade ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je rozdiel, či sa jedná o folikul, v ktorom je ešte vajíčko a teda k ovulácii nedošlo alebo sa jedná o žlté teliesko, ktoré vzniká až po ovulácii. 27 mm môže mať aj dominantný folikul, aj žlté teliesko. Čo sa týka meškania menštruácie, aj to môže mať viacero príčin. Menštruácia môže meškať niekoľko dní, týždňov ale aj mesiacov, či rokov. Ako som už písal, takto sa Vám ozaj neviem bližšie objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • oneskorena menstruacia

    , Autor: Anka453

    Dobrý deň. Som Anna, mám 23r. Mám oneskorenú menštruáciu, ktorú som mala dostať vo Februári no nebolo to tak. Namiesto toho som v januári mala slabé kŕče v podbrušku, a bolo to len naozaj málo- hnedej krvi (neviem, ale možno to bola stará krv, vraj sa to volá špinenie) ktoré mi trvalo len jeden deň. To isté sa mi potom stalo aj vo februári. Koncom mesiaca v Marci, som začala mať menštruačné symptómy, bolesť prsníkov, kŕče atd. Niekedy sú tie kŕče o niečo silnejšie až mám pocit, že ten menzes dostanem, no nič sa nestane.. obvykle som po takýchto symptómoch dostávala menzes po týždni, no toto ťahá už tretí týždeň.... Chcem sa vás spýtať, čo za tým môže byť.. A čo by ste mi poradili. Budem veľmi rada za vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Bez videnia nálezu a poznania výsledkov vyšetrení, okolností a ďalších informácií sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí možnú príčinu ťažkostí a stanoví ďalší postup.

  • Kyretaz

    , Autor: Bukinka

    Dobrý deň 17.02. mi bola robená kyretaz,koly 5 týždňovému krvácaniu , hystologia -endometrioza bez atopii.Ze vraj budem mať slabé krvácanie,- no ja mám naďalej veľmi silné, menštruácia mi prišla na 6 týždeň po kyretazi ( silné kŕče,silné krvácanie, slabosť,oodpadavanie,pocit na vracanie,tak ako dlhé roky,každý mesiac,akoby pôrod)" denne miniem7-8 vložky,a to som každú chvíľu na wc,,dá sa mi pomôcť? ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, určite sa Vám dá pomôcť. Ak boli výsledky histologického vyšetrenia v poriadku, dá sa u Vás uvažovať o termoablácii endometria (spálení sliznice dutiny maternice), či zavedení vnútromaternicového telieska, prípadne nasadení hormonálnej antikoncepcie. Keďže však nepoznám všetky výsledky vyšetrení, nálezy, informácie ani okolnosti, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov, ktorých v prípade pretrvávania ťažkostí alebo nejasností navštívte.

  • Meškanie

    , Autor: katarina511

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či mi môže meškať menštruacia mesiac po pichnuti vyvolavacky? Pichnuta bola po meškaní 15 dní a po užití tabletky po. Mám ju dostať zajtra a mám bolesti v podbrušku už asi tri dni ale nič stále. Preto sa pýtam. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Najskôr je potrebné vylúčiť tehotenstvo. Ak je žena tehotná, po podaní Agolutinu aj tak nedôjde k menštruačnému krvácaniu. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, preto sa Vám neviem takto bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Menstruacia

    , Autor: Stelaa

    Dobrý večer
    Chcela by som počuť názor iného lekára na môj problém. Som 20mes po druhom pôrode. Dojčím ešte stále dcéru , menštruáciu som dostala 15mes po pôrode ale problémy som mala aj pred druhým tehotenstvom. Ide o to že mám menštruáciu 2-3 dni potom jemne spinenie dajme tomu 3 dni , deň pauza a potom spinim opäť. Alebo sa mi sem tam spustí viac krvi. Takto to trvá až do cca 12 dna cyklu. Menštruáciu mám skoro pravidelnú niekedy dostanem na 32-33 deň. Už som z toho zúfalá. Môj lekár tvrdí že je to v poriadku a proste telo sa pomalšie čistí. Na preventívne prehliadky chodím pravidelne. Všetko vyzerá ok. Akurát krv mi nikdy nebrali, iba v tehotenstve. HA neberiem, mám 28 rokov. V com môže byt problém ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Naozaj sa nemusí jednať o problém, ak nie je krvácanie extrémne silné.
    Keďže však kojíte, veľmi sa momentálne stav nedá riešiť. Skúsiť sa teoreticky môže nasadiť jednozložková gestagénová antikoncepcia, ktorú môžu užívať aj kojace ženy, neočakávam však zásadnú úpravu. Nepoznám však žiadne konkrétne výsledky vyšetrení, ani spred tehotenstva, nálezy, okolnosti a všetky informácie, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Nizki hcg

    , Autor: Andersomova

    Ale gynkolog mi teda prečo povedal že je to male tehotenstvo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na to Vám neviem odpovedať. Postupujte podľa odporúčaní. Kedže nepoznám žiadne bližšie informácie, okolnosti, ani USG nález, ani ďalšie výsledky vyšetrení, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť.