Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Meškajca menštruácia

    , Autor: katka12344

    Dobrý deň, chcela by som sa na Vás obrátiť s mojím problémom. Menštruácia mi týmto dňom mešká už 8. deň, a obávam sa, že som tehotná. S bývalým partnerom sme mali sex( chránený krémom pharmatex, kondómom a viac menej aj prerušovanou súložou( vždy sa spraví do prezervatívu mimo mňa) naposledy v posledný deň mojej poslednej menštruácie (3.7.). S novým partnerom sme mali za posledný mesiac súlož len asi 3-krát, vždy s krémom pharmatex v kombinácii s prerušovanou súložou. Je nejaká šanca, že môžem byť tehotná? Taktiež som mala minulý mesiac covid, pri ktorom som v jeden deň mala raz až čierny krvavý výtok, ktorý sa však už neopakoval, to bolo 8 dní pred očakávanou menštruáciou. Taktiež beriem neustále loperamid ( denne niekolko tabliet už asi 2 mesiace neustále), može byť aj to dôvod meškajúcej menštruácie? Taktiež si robím takmer každý deň testy tehotenské-vždy negatívne. Aj na 7. deň meškajúcej menštruácie(včera) som si robila, a taktiež negatívny. Aj z krvi som robila- negatívny. Naozaj ma to však znervózňuje, kedže dieťa nepripadá v úvahu. Aký je Váš názor? Ďakujem za odpoveď, a prajem Vám ešte pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, z predpokladu správnej aplikácie antikoncepčného krému je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Prerušovaný pohlavný styk však nie je antikoncepcia. Príčin meškajúcej menštruácie môže byť u Vás viacero, nevylučujem tiež vplyv infekcie COVID-19. Tehotenské testy má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie a určite ich nie je potrebné realizovať denne. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.