Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Môžem byt tehotná?

    , Autor: Cakambabatko

    Dobrý deň, mešká mi menštruácia momentálne 7.deň-včera som urobila tehotenský test, no je negatívny..Mám biely výtok, môže sa stať, že som tehotná ale na test je ešte skoro? S partnerom sa snažíme už rok o dieťa, vždy som mala menštruáciu presnú ako hodinky. Ďakujem za odpoveď!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa l.

Podobné otázky

  • menstruacia pocas tehotenstva

    , Autor: Vikipppp

    dobry den. mam taku trosku blbu otazku, pocula som uz o takej jednej veci ze prve 3mesiace tehotenstva moze mat zena menstruaciu ale ma to malokto a ako to je moze ze keby dostanem normalne mesntruaciu ale mozem byt tehotna? vopred dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, do 16. týždňa tehotenstva sa vytvárajú cievne prepojenia medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou, čo sa prejavuje ružovým, či tmavohnedým špinením, ale aj zakrvácaním. Je to pomerne časté u mnohých žien. U niektorých žien však toto implantačné špinenie, či krvácanie do 16. týždňa tehotenstva (IV. mesiaca) nie je na dennej báze, ale vyskytne sa cca raz za 4 týždne a trvá do týždňa. To imituje menštruačné krvácanie. V skutočnosti sa však o menštruačné krvácanie nejedná, ak však žena nemá žiadne ťažkosti, myslí si, že má normálnu menštruáciu.

  • Môžem byť tehotná?

    , Autor: Michi2930

    Dobrý deň p.doktor, v čase končiacej menštruácie sme mali pohl.styk, a došlo k "nehode", hneď ráno som si dala tabletu Escapelle, podotýkam, že som 6 mesiacov po pôrode. Dnes je to tretí deň, čo mi mešká menštruácia, prosím Vás, má význam robiť si tehu test? Môže ísť len o rozhodenie cyklu, či je možné aj tehotenstvo? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Tehotenský test si však zatiaľ nemá zmysel realizovať. Meškanie menštruácie tri dni ešte nič neznamená, navyše, v prípade ak ešte kojíte. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškajúca menstruacia

    , Autor: Simkino

    Dobrý večer.
    Mám 20 rokov. Menstruacia mi mešká už 9 dní. Sex som naposledy mala pred 4 mesiacmi. Sex bol chránený kondómom. Mám bolesti brucha ako pred menštruáciou už 2 týždne no stále neprišla. Mám častejšie zvýšený tlak a často sa mi krúti v hlave. Môžem byť tehotná? Čo iné by to mohlo byť a čo by som mala robiť?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškajúcej menštruácie môže byť viacero, nemusí sa jednať výlučne o tehotenstvo. Za predpokladu chráneného pohlavného styku je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Ak sa Vám menštruácia nedostaví, prípadne budú ťažkosti pretrvávať, navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Nezabranie vyvolávacej injekcie alebo možné tehotenstvo?

    , Autor: Aneta222

    Dobrý deň, mám 17 rokov, mestruacia mi vždy meškala okolo 5 dní. Týždeň po poslednej menastruacii som asi 14 dni špiónka. Dnes je to už 30 deň, čo mi mešká menštruácia
    Bola som pred 2ma týždňami na vyvolávajúcej injekekcii. Mávam len nechránený pohlavný vstyk cca 3-4x do týždňa
    Mám boľavé pichlavé prsia, tvrdé brucho a posledný týždeň mi býva do vracania cestou v aute.
    Test tehotenský negatívny, na ďalšiu kontrolu idem o týždeň
    Mam otázku či aj keď je test negatívny, môžem byt tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Ak je tehotenský test aj po 30. dňoch meškania menštruácie negatívny, tehotenstvo nepredpokladám. Príčin meškajúcej menštruácie však môže byť viacero. Odsledujte si to. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí ďalší postup.

  • Môžem byt tehotná?

    , Autor: Lenarko

    Dobrý vecer chcem sa spýtať menštruáciu som mala 21.2.2023 som 3,5 mesiaca po porode s priatelom som spala 2 marca plodne dni mi vychádzali 5-6 mávala som väčšinou pravidelne lenže momentálne mi mešká 3 dni priateľ si dával strašný pozor ale človek nikdy nevie tehotenské testy sú negatívne už by asi ukazal test nie ? Keďže podľa menštruácie by som už mala byt v 5 tt ďakujem moc

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepcia! Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach, ako aj pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.