Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Zvýšená teplota pred menzesom

    , Autor: Prelka

    Dobrý deň p. doktor, mám 36 rokov. Bola som očkovaná pfizerom 3. deň cyklu a dnes je 27. deň cyklu a všimla som si isté zmeny oproti predchádzajúcim cyklom. Z PMS sa mi úplne vytratila bolestivosť a tlak v prsníkoch pred menzesom, takisto som už nepociťovala ani bolesť počas ovulácie, ale už tretí deň od večera medzi 17.-22.00 hodinou pociťujem najprv zimu (čo je u mňa nezvyčajné), následne páľavu v tvári a zvýši sa mi teplota, dnes je najvyššia do 37.3 °C, včera 37.2, predvčerom 37. Nie som chorá, žiadny iný problém nemám. Nemám ani žiadne bolesti. Ale takéto príznaky som ešte pred menzesom nikdy nemala. Tehotná určite nie som. Inak užívam duphaston (15.-21. deň cyklu kvôli silnejšej menštruácii už niekoľko mesiacov). Je to zvyšovanie teploty normálne? Čo to spôsobuje? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, očkovanie má vplyv na menštruačný cyklus. Je možné, že sa u Vás posunula ovulácia. Čo sa týka zvýšenej teploty, príčin môže byť viacero. Nepredpokladám gynekologický pôvod. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní zvýšených teplôt odporúčam navštíviť Vášho obvodného lekára.