Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,243 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menštruacia

    , Autor: Bella123

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať najskôr takto aby som zbytočne nešla hneď ku gynekológovi… nikdy predtým som takýto problem nemala, ale… mám pocit že mi krv počas menštruácie zapácha, zaskočilo má to lebo nikdy predtým sa mi to nestalo… nie je to tak že by som si privoniavala k vložke( keď už to musím tak napisat) ale cítim to vždy keď som na toalete… v auguste som podstúpila kyretaž, neviem či to môže mat s tým niečo spoločne, a či je to normálne, nemám okrem toho žiadne iné problémy, bolesti a podobne,taktiez dodržiavam hygienu, len má to znepokojuje,ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Môže sa jednať aj o infekciu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Ak nemáte ťažkosti mimo menštruácie, môžete si urobiť kúru vaginálnymi probiotikami. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Meškajúce menštruácia sprevádzaná žalúdočnými problémami

    , Autor: Tereza1997

    Dobrý deň, pán doktor.
    S partnerom sa nesnažíme o bábätko, ale nebránili by sme sa tomu, keby sa nám zadarilo.
    29.3. na 17. deň cyklu sme mali nechránený pohlavný styk, ktorý prebehol veľmi tesne pred ovuláciou. K blížiacej sa menštruácii som pociťovala mierne pichanie v oblasti vaječníkov. Mám 30-31 dňový menštruačný cyklus, tým pádom mi dnes už tretí deň mešká menštruácia.
    Druhý deň meškania, mi miesto menštruácie prišli kŕče v žalúdku a vodnatá hnačka, ktorá trvá druhý deň. Menštruácia stále nikde. Príznaky, ktoré som pred menštruáciou mala a ďalej pokračujú, ako pichanie vo vaječníkoch, bolesť pŕs, nafúknuté bruško, chute som pripisovala blížiacej sa menštruácii.
    Prosím Vás, mohlo by ísť o príznaky tehotenstva?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Príčin tráviacich ťažkostí však môže byť viacero. Nemusia byť vôbec gynekologického pôvodu. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pri gynekologických ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia

    , Autor: Barborka12

    Dobrý večer prepačte že sa pýtam len som sa chcela opýtať či mi môže meškať menzes kvôli tomu že som mala cystu a praskla mi? Pekný zvyšok večera prajem ????...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Ak u Vás došlo k prasknutiu cysty vaječníka, môže to mať vplyv aj na samotný menštruačný cyklus. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

  • oneskorena menstruacia

    , Autor: Anka453

    Dobrý deň. Som Anna, mám 23r. Mám oneskorenú menštruáciu, ktorú som mala dostať vo Februári no nebolo to tak. Namiesto toho som v januári mala slabé kŕče v podbrušku, a bolo to len naozaj málo- hnedej krvi (neviem, ale možno to bola stará krv, vraj sa to volá špinenie) ktoré mi trvalo len jeden deň. To isté sa mi potom stalo aj vo februári. Koncom mesiaca v Marci, som začala mať menštruačné symptómy, bolesť prsníkov, kŕče atd. Niekedy sú tie kŕče o niečo silnejšie až mám pocit, že ten menzes dostanem, no nič sa nestane.. obvykle som po takýchto symptómoch dostávala menzes po týždni, no toto ťahá už tretí týždeň.... Chcem sa vás spýtať, čo za tým môže byť.. A čo by ste mi poradili. Budem veľmi rada za vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Bez videnia nálezu a poznania výsledkov vyšetrení, okolností a ďalších informácií sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí možnú príčinu ťažkostí a stanoví ďalší postup.

  • Doplnenie otázky - špinenie

    , Autor:

    Dobrý deň, vo svojej predošlej otázke som zabudla spomenúť dilemu medzi samotnou menštruáciou a implatačným krvácaním. Neviem medzi tým rozdiel okrem toho, že pri impatačnom krvácaní je tá menštruácia slabšia. Od obeda nastúpili už aj bolesti a tok krvi sa trocha zintenzívnil, krv je svetločervená s prímesou tmavej červenej lepkavej krvi. Ako som spomenula, mali sme chránený pohlavný styk, priateľ kontroloval 2 z 3 kondómov posledný sme nekontrolovali nakoľko nevyvrcholil a trvalo to krátko. Krvácanie je ako vravím trocha intenzívnejšie no na moje pomery slabšie než som zvyknutá. Doposiaľ bola silnejšia. (Menštruačný cyklus 29/30 až max z času na čas 31 dňový, ako práve v tomto prípade. Minulý mesiac mi začala menstruacia 29 februára a trvala normálne a bola aj normálnej intenzity) Mohli by ste mi prosím poradiť aj s týmto ?
    Za odpoveď vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ste mali chránený pohlavný styk, nad implantačným krvácaním uvažovať nemusíte. Tehotenstvo je za daných okolností veľmi málo pravdepodobné. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie

    , Autor:

    Dobrý deň, v tieto dni som mala dostať svoju menštruaciu ktorá obvykle je v prvý deň intenzívna no dnes, keď som videla malé stopy krvi som okamžite vzala tabletku od bolesti aby som predišla krčom. Intenzita krvácania je ale veľmi slabá krv na tampóne bola miestami svetločervená a tmavohnedá. S priateľom sme mali pohlavný styk avšak s kondómom ktorý sme následne kontrolovali priateľ ho väčšinou napustí vodou a skúma či nie je niekde poškodený a nikdy nebol. Raz sme použili kondom ktorý sme neskontrolovali ale rovno zahodili ale vtedy sa priateľ neurobil. Pociťovala som týždeň pred nástupom menštruácie aj bolesti prsníkov, občasne bodanie v podbrušku. Môj cyklus je zvyčajne 29/30 až 31 dňový. Akurát dnes vyšiel práve ten 31 dňový ale menstruacia je slabá a neviem, či bolesť nenastúpila z dôvodu skorého užitia lieku alebo je to rovnaká anomália ako samotné krvácanie. Za odpoved vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý dwň, za predpokladu chráneného pohlavného styku tehotenstvo nepredpokladám. To, že je krvácanie slabej intenzity ešte nič neznamená. Tabletka proti bolesti nemá na intenzitu krvácania vplyv. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.