Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • skrátený cyklus

    , Autor: nufka

    Dobrý deń.
    3.9.som dostala menštruáciu,trvala cca do7.9-posledný deń už takmer nič),potom dva dni nič a na ´daľší slabé špinenie.Na ´daľší deń opäť nič. 25.9.som na nohavičkách objavila pár kvapiek krvi,vyzeralo to,akoby som to dostala znova.Pri močení bol moč trochu ružový,vyšiel jeden "mikroskopicky" drobný kúsok asi sliznice,potom už do večera nič,len toaletný papier bol slaboružový. V noci nič,na ´daľší deń len maličká drobná škvrnka na vložke a odvtedy zase nič. Bola to vôbec menštruácia? Môže to súvisieť s tým,že už mám vyše 50 rokov? A môže byť cyklus v tomto veku už kratší,teda,že to dostanem napr.na 23 deń od začatia predošlej menštruácie? Všade čítam, že v tomto veku sa cyklus skôr predlžuje,mne sa skrátil.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané špinenie v strede cyklu mohlo byť ovulačné špinenie, takto bez poznania výsledkov vyšetrení, či USG nálezu sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Spinenie

    , Autor: Mgr.

    Dobry den,
    mam 44 rokov, 3 deti, v roku 2020 mi bolo robene hysteroskopia kvoli polypu, citologia OK. Dlzka menstr. cyklu je cca. 22-24 dni. Dlzka krvacania je cca 4-5 dni. Chcem sa spytat, nie je to prilis skrateny cyklus, resp. odkedy sa pocita samotny cyklus, nakolko den 1-2 pred krvacanim mam hnede spinenie? Je to v poriadku, alebo treba sa s tym zaoberat (skrat.cyklus, spinenie..) ?
    Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nevidím v tom problém, je to pomerne štandardná schéma menštruačného cyklu, pár dňové špinenie a následne 5 dňové krvácanie.