Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,280 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Silné dlhé krvácanie

    , Autor: Bublinka711

    Dobrý deň,
    diagnostikovali mi PCOS, som tučná a mám nepravidelnú menštruáciu (cca raz za 3 mesiace), problém je že sa to zhoršilo , keď ju už konečne dostanem je veľmi silná a nechce skončiť, ked sa mi to stalo prvy krat, tak mi doktor predpisal norethisteron na tri mesiace, ked som skončila s liecbou tak som dostala menstruaciu po 5 mesiacoch, bola velmi divna, taka obycajna (nie silna ani slaba, čo u mna dlho nebolo) avsak po 7 dnoch ked som si myslela ze mi uz skončila som mala cely tyzden na toaletnom este krv, potom sme mali s priatelom sex lebo uz to bolo ze iba kvapky krvy, potom som zacala zase silno krvacat, aj zrazeniny, a stale to trva , točí sa mi aj hlava, uz je to 21 den čo takto stále krvacam. Noretisterom uz nechcem uzivat, ako riesit tuto situáciu? (gynekologicke vysetrenie, maternica atd bolo v poriadku)+ Otázka ako sa prosím lieči pcos? mne doktor poradil len schudnut ale lieky ziadne. Lieci sa to nejakymi liekmi?
    Ďakujem veľmi pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčina krvácania je u Vás podľa mňa hormonálna. Samozrejme, obezita je jedným z rizikových faktorov a je vhodné schudnúť. Liečba je väčšinou hormonálna. Takto Vám ale konkrétnejšie pomôcť neviem, nepoznám žiadne bližšie informácie ani výsledky vyšetrení. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa. Pri nejasnostiach alebo pretrvávaní ťažkostí ho kontaktujte.