Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,243 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • EllaOne

    , Autor: sonieux

    Dobry den,

    mala som kondomom chraneny sex, pocas plodnych dni/ovulacie.

    ale chcela som si to este poistit a uzila som tabletku ellaone. Ccca do 18 hodin od stylu.

    Menstruaciu som mala viac menej na cas, ale velmi bolestivu a len 2 dni.

    Mam stres, ci nemozem byt tehotna. Viete sa prosim vyjadrit. Dakujem vopred.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu, že ste mali chránený pohlavný styk a navyše ste užili tabletku hormonálnej antikoncepcie, je pravdepodobnosť tehotenstva minimálna. Nemusíte byť v strese.

Podobné otázky

  • Tabletka po

    , Autor: Ladajda

    Dobrý deň, minulý mesiac som užila tabletku po, menštruácia prišla po pár dňoch kedy som mala len špinenie. Trvala normálne, následne som mesiac nemala styk. Momentálne mi menzes mešká deň čo sa mi ešte nikdy nestalo. Užila som tabletku EllaOne môže to mať za následok že mi mešká menzes?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, deň meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Tabletka núdzovej hormonálnej antikoncepcie často spôsobuje znepravidelnenie menštruačného cyklu. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tabletka po

    , Autor: Ladajda

    Dobrý deň, pred dvoma týždnami som mala s partnerom nehodu pri styku. Neváhali sme a užili sme núdzovú antikoncepciu ellaone. Momentálne sú to už dva týždne a mám dostať menses no zatiaľ mám iba mierne krvácanie. Je to v poriadku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, preparáty núdzovej antikoncepcie majú pomerne často vedľajšie, či nežiadúce účinky. Najčastejšie je to vplyv na samotný menštruačný cyklus v zmysle jeho znepravidelnenia, či zmeny dĺžky a intenzity krvácania. Krvácanie môže byť aj vo forme slabého špinenia. Za predpokladu včasného a správneho užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Ellaone tabletka

    , Autor: Vanessitta

    Dobry deň ,
    10.5 som užila tabletku Ellaone cca 15 hodin od nechraneneho pohl.styku . Menštruaciu som mala dostať už pred 2 dňami. Citim bolesti križov , podbruška, a mam aj vytok. Mohlo sa stat že tabletka mi nezabrala ? A ukazal by mi už test tehotenstvo? Ďakujem .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu včasného užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Vo všeobecnosti núdzová antikoncepcia môže spôsobiť znepravidelnenie menstruačného cyklu. Tehotenský test nemá zmysel realizovať, je to zbytočne skoro. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie najmenej 14 dní si môžete realizovať tehotenský test. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie menštruácie

    , Autor: simiminka

    dobrý deň, chcela by som sa informovať či môže mať ELLAONE nejaký dosah na meškanie menštruácie. tabletku "po" som užila ešte v decembri hneď na to som dostala menštruáciu vtedy kedy mala prísť a aj som si robila tehotenský test pre prípad a bol negatívny. no tento mesiac mi už mešká 3. deň. počas tohto obdobia som nemala pohlavný styk. ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vo všeobecnosti, preparáty núdzovej hormonálnej antikoncepcie veľmi často ovplyvňujú menštruačný cyklus. Za predpokladu včasného a správneho užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je tehotenstvo málo pravdepodobné. Tri dni meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie viac ako 14 dní si môžete realizovať tehotenský test. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Ellaone a meškanie menštruácie.

    , Autor: Lojza

    Dobrý deň prajem, v novembri som užila tabletu po (ellaone), keď už mala prísť 1 menštruacia tak mi meškala 8 dni.. teraz je január a opäť mi mešká už 5 dni.. môže to byt spôsobené tou tabletkou? Ďakujem sa odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže. Najčastejším vedľajším, či nežiadúcim účinkom neudozvej antikoncepcie je nepravidelné krvácanie a znepravidelnenie cyklu. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.