Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Mohla mi Escapelle rozhodit cyklus?

    , Autor: Kiqaa

    Dobry deň, to som zase ja
    6 Aprila som uzila po nechranenom pohlavnom styku tabletku po .. partner do mna neejakuloval no bala som sa .. 5 dni na to 11.5 som dostala menstruaciu vyvolanu tabletkou a normalne dostavam menstruaciu 13teho … v máji sme mali znova prerušovany pohlavny styk.. len 13 maja sa menstruacia nedostavila a dostavila sa az 24 maja … 20 maja som si robila test ktory vysiel jasne negativny … a menstruacia 24 trvala a bola uplne normalna a 13 juna mi znova prisla menstruacia ktora bola tak isto normalna… 29 juna v case mojej pravdepodobnej ovulacie som mala veľmi malý vytok krvi cca 3-4 hodiny po sexe pri ktorom doslo aj k prstom .. a neviem ci mam toto spinenie zvalit na ovulacne krvacanie , spinenie z tabletky alebo nechty partnera .. a dnes je 22 jula a menstruacia zatial nikde.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepcia, otehotnenie je preto možné. Čo sa týka spomínaného špinenia, pár možných príčin ste už spomenuli. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie.

Podobné otázky

  • Mohla mi escapelle rozhodit cyklus?

    , Autor: Kiqaa

    Dobry deň, to som zase ja
    6 Aprila som uzila po nechranenom pohlavnom styku tabletku po .. partner do mna neejakuloval no bala som sa .. 5 dni na to 11.5 som dostala menstruaciu vyvolanu tabletkou a normalne dostavam menstruaciu 13teho … v máji sme mali znova prerušovany pohlavny styk.. len 13 maja sa menstruacia nedostavila a dostavila sa az 24 maja … 20 maja som si robila test ktory vysiel jasne negativny … a menstruacia 24 trvala a bola uplne normalna a 13 juna mi znova prisla menstruacia ktora bola tak isto normalna… 29 juna v case mojej pravdepodobnej ovulacie som mala veľmi malý vytok krvi cca 3-4 hodiny po sexe pri ktorom doslo aj k prstom .. a neviem ci mam toto spinenie zvalit na ovulacne krvacanie , spinenie z tabletky alebo nechty partnera .. a dnes je 26jula, test som si robila z ranného moču a vyšiel negatívne .. za posledne 3 mesiace som si robila 3 testy a vyslu negativne.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, odporúčam používanie jednej z foriem antikoncepcie. Prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepcia. Emergentná hormonálna antikoncepcia väčšinou spôsobí znepravidelnenie menstruačného cyklu. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.