Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • krvacanie po menstruacii

    , Autor: Hana1221

    Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa spýtať, mám 2 týždne po menštruácií krvácanie asi po celej malej vložke s útržkami akoby z maternice, ktoré tiež sú jasno krvavé alebo tmavohnedej farby. Pobolieva ma na ľavej strane v podbruší s pocitom tlaku a mám aj ľavú stranu podbrušia zväčšenú oproti pravej strane ale to dlhodobo mám zväčšenú. Taktiež aj vnútri ma vie zabolieť na ľavej strane ako keď by mi zvnútra maternice niečo trhali smerom von. Potom aj celé podbrušie ma vie pobolievať, tiež sa vie zväčšiť aj celé podbrušie. Mám to od piatka teda 4 dni už. Menštruáciu som mala normálnu pred 2 týždňami. Čo to môže byť, prečo to mám? Mám 32 rokov, pohlavný styk som nemala ešte, neužívam HAK ani nič podobné. Ďakujem. Hana

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Takto je sa veľmi ťažké bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa., ktorý na základe vyšetrení určí možnú príčinu ťažkostí a stanoví ďalší postup.

Podobné otázky

  • Mierne krvàcanie po menštruácií

    , Autor: DomiŠimon

    Dobrý deň, chcem sa spýtať. Doteraz som nemala žiadne problémy, čo sa týka menštruácie a podobne. V decembri som bola na prehliadke, všetko v poriadku. Teraz v Januári som dostala Covid a popri chorobe som mala menštruáciu, ktorá mi ale trvala 6 dní aj so špinením, čo ja mávam cca 3-4 dni. Za 4 dni po skončení som šla večer na WC a keď som sa utrela na papieri špinenie s miernou bledou ružovou krvou a ktomu sa pridali mierne bolesti v podbrušku. Ovuláciu mám mať za 2 dni. Chcem sa opýtať, v čom by mohol byť problém, nikdy sa mi to nestalo. Doktorovi som objednaná. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin bolestí, či špinenia môže byť viacero. Môže sa jednať aj o ovulačné bolesti a ovulačné špinenie. COVID-19 má vplyv aj na menštruačný cyklus. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Navštívte Vášho obvodného gynekológa podľa objednania.

  • Slabé krvácanie po menštruácii

    , Autor: lussi85

    Dobrý deň pani doktorka Reismüllerová,
    mám takýto problém: 18.6. sa mi skončila menštruácia a 21.6. som začala veľmi slabučko krvácať, trvá to už 3 deň. Nemyslím si, že som tehotná, s manželom máme chránený pohlavný styk. Ani nepociťujem žiadne bolesti. Chcem sa spýtať čo to môže byť? Či môže to byť zo stresu alebo z chudnutia, kedže za posledné 2 mesiace som schudla 3kg.
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    špinenie sa niekedy po ukončení menses dostaviť môže, môže ale nemusí to súvieisť s niektorými faktormi napr. stres a pod.
    Ak by však krvácanie zosilnelo alebo by sa situácia opakovala, navštívte vášho lekára či sa náhodou nejedná o nejakú cystu, alebo vysokú sliznicu alebo inú organickú alebo hormonálnu nerovnováhu
    S pozdravom

  • Krvácanie od 12dc

    , Autor: babysky11

    Dobrý deň!
    Chcem sa opítať,je normálne krvácanie od 12dc už dnes je tomu 6 deň čo stále krvácam.zo spodu užívam Atb na zápal pošvy a maternice,po užití prvej kapsuly na druhý deň ako som si kýchla v ľahu na chrbte som zacítila veľkú bolesť vo vaječníku a následne som začala krvácať keďže som mala 11.2. zistené cysty na to vaječníku,mohli prasknúť?Ste mi písali,že cysty nepraskajú ale nechápem akoby mohla nastať u mňa ovulácia,keď mám obe vaječníky polycystické,a lekár mi odporučil užívať Inofolic na ne.Atb nemohlo to krvácanie zapríčiniť?Volajú sa Polygynax.Dnes mám už 17dc,dokedy asi je normálne krvácať počas cyklu?Krvácam slabo,ale je to dosť obťažujúce,keďže onedlho nastane menštruačné kvácanie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    závisí od toho aký charakter maju cysty, aké sú veľké, a aký majú obsah. Nemýľte si však nález polycystických vaječníkov a nález viacpočetných cýst na vaječníkoch. Veľmi zjednodušene: polycystické vaječníku sú charakteristické malými dorbnými cystičkami cca 9 mm, tieto nezvyknú praskať, a nezvyknú spôsobovať krvácanie, naopak cysty ktoré dosahuju 3 a viac cm, môžu spontánne alebo pri pohlavnom styku praskať a spôsobovať bolesť či dysfunkčné nepravidelné krvácanie. Ovulácia pri polycystických vaječníkoch môže byť nepravidelná, prípadne môžu byť cykly úplne anovulačné, no práve preto vám pán doktor predpísal Inofolic aby ste ovuláciu dosiahli. Ak sa krvácanie po menštruácii zopakuje navštívte lekára.