Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • chybajuca menstruacia po porode

    , Autor: kvarrelka

    Dobry den, 19.10.2020 som porodila prirodzenym sposobom, tri dni som prenasala. Cele sestonedelie som mala krvave ocistky, prve styri tyzdne silne. Pät dni po skonceni sestonedelia (4.12.)som sla na prehliadku ku gynekologovi a to som si vsimla ze este mam trocha krvi na intimke a aj som to povedala, vysetril ma a povedal, ze maternica je cista, vsetko o.k. 17.12. som dostala normalne menzes, trval 5 dni a odvtedy nic. Uzivam zelezo a plne dojcim. Moze byt ze v decembri som bola este dost unavena a nevyspata z maleho a teraz v januari uz sme si na seba zvykli tak menzes mi nepride kym neprestanem dojcit? Dojcim na poziadanie. Menzes som mavala pravidelny a ked mi rsz vymeskal tak som si spravila test a bol pozitivny. Mam si spravit aj teraz tehotensky test? Davali sme si s priatelom pozor. Bolesti v podbrusku mam a aj minuly mesiac som mala pred menzesom. Dakujem pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, šestonedelie trvá do 8. týždňov, takže to bolo u Vás v poriadku. Počas kojenia môže byť menštruácia nepravidelná, je to pomerne časté. Samozrejme, sestonedelie, ani obdobie kojenia nie je antikoncepcia. Ak nie je vylúčené tehotenstvo a mali ste nechránený pohlavný styk, tehotenský test si môžete realizovať.