Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Info

    , Autor: Hudakova

    Dobry vecer, ale ja nemám ziadne ťažkosti, aspoň ziadne nepociťujem, menstruacia pravidelne 24dni 2,3dni + - , preventívnu prehliadku som mala 2 týždne a na preventívnej prehliadke nic mi doktorka nepovedala :/ nemôže to byt po narkoze postihovane este svalstvo ? Alebo dá sa to nejako liečiť ta premenopauza ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pod ťažkosťami je myslené nevedieť otehotnieť, z rozličných príčin. Nemusí sa jednať priamo o bolesti, či krvácanie. Vrámci preventívnej prehliadky sa nerobí hormonálny profil, takže všetky vyšetrenia ste mohli mať v poriadku. V 27 rokoch hovoriť o premenopauze je veľmi neštandardné, pravdepodobne u Vás dochádza k predčasnému zlyhávaniu vaječníkov. Ak žena plánuje otehotnieť a vyjadrí sa podozrenie na predčasné zlyhávanie vaječníkov, je nutné to riešiť, pretože potom už neotehotniete. Keďže však nepoznám žiadne bližšie informácie ani okolnosti, ani všetky realizované vyšetrenia, neviem sa Vám bližšie objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • Meškanie

    , Autor: katarina511

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či mi môže meškať menštruacia mesiac po pichnuti vyvolavacky? Pichnuta bola po meškaní 15 dní a po užití tabletky po. Mám ju dostať zajtra a mám bolesti v podbrušku už asi tri dni ale nič stále. Preto sa pýtam. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Najskôr je potrebné vylúčiť tehotenstvo. Ak je žena tehotná, po podaní Agolutinu aj tak nedôjde k menštruačnému krvácaniu. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, preto sa Vám neviem takto bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Menstruacia

    , Autor: Stelaa

    Dobrý večer
    Chcela by som počuť názor iného lekára na môj problém. Som 20mes po druhom pôrode. Dojčím ešte stále dcéru , menštruáciu som dostala 15mes po pôrode ale problémy som mala aj pred druhým tehotenstvom. Ide o to že mám menštruáciu 2-3 dni potom jemne spinenie dajme tomu 3 dni , deň pauza a potom spinim opäť. Alebo sa mi sem tam spustí viac krvi. Takto to trvá až do cca 12 dna cyklu. Menštruáciu mám skoro pravidelnú niekedy dostanem na 32-33 deň. Už som z toho zúfalá. Môj lekár tvrdí že je to v poriadku a proste telo sa pomalšie čistí. Na preventívne prehliadky chodím pravidelne. Všetko vyzerá ok. Akurát krv mi nikdy nebrali, iba v tehotenstve. HA neberiem, mám 28 rokov. V com môže byt problém ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Naozaj sa nemusí jednať o problém, ak nie je krvácanie extrémne silné.
    Keďže však kojíte, veľmi sa momentálne stav nedá riešiť. Skúsiť sa teoreticky môže nasadiť jednozložková gestagénová antikoncepcia, ktorú môžu užívať aj kojace ženy, neočakávam však zásadnú úpravu. Nepoznám však žiadne konkrétne výsledky vyšetrení, ani spred tehotenstva, nálezy, okolnosti a všetky informácie, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Nizki hcg

    , Autor: Andersomova

    Ale gynkolog mi teda prečo povedal že je to male tehotenstvo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na to Vám neviem odpovedať. Postupujte podľa odporúčaní. Kedže nepoznám žiadne bližšie informácie, okolnosti, ani USG nález, ani ďalšie výsledky vyšetrení, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť.

  • Menštruácia

    , Autor: Emymary

    Dobrý deň
    Chcela by som sa opýtať, či je to bežné že menštruáciu som mala 29.1.2024 a hneď potom som dostala o 2 týždne ďalšiu menštruáciu. Značí to nejaký problém?
    Za vašu odpoveď budem vďačná.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, záleží od viacerých okolností. Nemusí sa jednať o druhú menštruáciu, ale napríklad aj o ovulačné špinenie. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, okolnosti, či nálezy, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menstruacia po agolutine neprisla

    , Autor: Saraya

    Dobre rano, 7 oktobra 2023 som.mala poslednu menstruaciu ktora mi trvala 5 dni , 22 Januara 2024 som bola u svojho gynekologa a tehotenstvo vylucil pichol mi agolutin a ze menstruacia do 14 dni pride no neprisla len este v ten den 22 ked mi ho pichol som na vecer spinila a od vtedy nic mam.23 rokov a nepravidelnu menstruaciu mam nizsiu sliznicu .. len vsetko ostatne je v poriadku, co sa tyka hormonou cukrovky, stitnej zlazy, pcos . vsetko v poriadku , viete mi.nieco poradit a ako je to mozne ze taku dobu nemam menstruaciu uz 5 mesiacov ? Dakujem.za odpoved...


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin nepravidelného menstruačného cyklu môže byť viacero. Ak máte hormonálny profil úplne v poriadku a nie je prítomný deficit žiadneho hormónu, ako aj všetky krvné vyšetrenia dúfam v poriadku, je potrebné myslieť aj na organickú príčinu, či nie je prítomná mechanická prekážka. Nepoznám však žiadne konkrétne výsledky vyšetrení, ani nálezy, ďalšie okolnosti, ani informácie, takže sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás eventuálne odošle na vyššie pracovisko do nemocničného zariadenia.