Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,096 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Mozem byt tehotná

    , Autor:

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať ak som uzivala antikoncepciu a mesiac som ju nebrala a viem ze na 100%nemôžem byt tehotná a ďalšia menstruacia sa stale nedostavila ale mala som pohlavny styk na 27 den ciklu kedy som uz mala mať menstruaciu mohla som otehotnieť ak som mala pohlavny styk nechraneni

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, ak ste mali nechránený pohlavný styk v čase neužívania hormonálnej antikoncepcie, tehotenstvo nie je vylúčené. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • menstruacia pocas tehotenstva

    , Autor: Vikipppp

    dobry den. mam taku trosku blbu otazku, pocula som uz o takej jednej veci ze prve 3mesiace tehotenstva moze mat zena menstruaciu ale ma to malokto a ako to je moze ze keby dostanem normalne mesntruaciu ale mozem byt tehotna? vopred dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, do 16. týždňa tehotenstva sa vytvárajú cievne prepojenia medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou, čo sa prejavuje ružovým, či tmavohnedým špinením, ale aj zakrvácaním. Je to pomerne časté u mnohých žien. U niektorých žien však toto implantačné špinenie, či krvácanie do 16. týždňa tehotenstva (IV. mesiaca) nie je na dennej báze, ale vyskytne sa cca raz za 4 týždne a trvá do týždňa. To imituje menštruačné krvácanie. V skutočnosti sa však o menštruačné krvácanie nejedná, ak však žena nemá žiadne ťažkosti, myslí si, že má normálnu menštruáciu.

  • Dlhšia menštruácia

    , Autor: Pepa1629

    Dobrý deň, menštruácia mi meškala 2 týždne (mala som stresové obdobie a bola som chorá) a keď prišla, tak je slaba trvá už pár dní dlhšie ako býva zvyčajne. Mám to pripisovať predošlým podnetom? Mám 21 rokov, s priateľom som mala nechránený styk, no nespravil sa do mňa. Menštruáciu väčšinou mávam s bolesťami, no pri tejto bolesti nemám. Spravila som si 2x tehotenský test, oba negatívne... Je možné že môžem byť tehotná ale testy to neukazujú? Alebo z akého dôvodu je dlhá a slabšia ako obvykle?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Prerušovaný nechránený styk nie je antikoncepcia! Príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Stres je v tomto smere na prvom mieste. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach, ako aj pre jednoznačné potvrdenie, či vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Slabá menstruacia

    , Autor: M257

    Dobry den, mesiac dozadu mi prisla menstruacia načas ale bola velmi slabá a netrvala ani 5 dni, teraz som dostala menštruáciu po 27 dňoch ale opäť je velmi slabá a bolestivá. Normalne mi menštruačný cyklus trvá 33 dni. Mozem byt tehotna ak sa chránim prezervativom?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na intenzitu, či trvanie menstruačného krvácania má vplyv viacero faktorov. Ak mávate vždy chránený pohlavný styk, tehotná nebudete. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnotiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Môžem byť tehotná?

    , Autor: Michi2930

    Dobrý deň p.doktor, v čase končiacej menštruácie sme mali pohl.styk, a došlo k "nehode", hneď ráno som si dala tabletu Escapelle, podotýkam, že som 6 mesiacov po pôrode. Dnes je to tretí deň, čo mi mešká menštruácia, prosím Vás, má význam robiť si tehu test? Môže ísť len o rozhodenie cyklu, či je možné aj tehotenstvo? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Tehotenský test si však zatiaľ nemá zmysel realizovať. Meškanie menštruácie tri dni ešte nič neznamená, navyše, v prípade ak ešte kojíte. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškajúca menstruacia

    , Autor: Simkino

    Dobrý večer.
    Mám 20 rokov. Menstruacia mi mešká už 9 dní. Sex som naposledy mala pred 4 mesiacmi. Sex bol chránený kondómom. Mám bolesti brucha ako pred menštruáciou už 2 týždne no stále neprišla. Mám častejšie zvýšený tlak a často sa mi krúti v hlave. Môžem byť tehotná? Čo iné by to mohlo byť a čo by som mala robiť?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškajúcej menštruácie môže byť viacero, nemusí sa jednať výlučne o tehotenstvo. Za predpokladu chráneného pohlavného styku je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Ak sa Vám menštruácia nedostaví, prípadne budú ťažkosti pretrvávať, navštívte Vášho obvodného gynekológa.