Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Možné tehotenstvo

    , Autor: raketa016

    Dobrý deň, chcem sa s Vami poradiť. Tento mesiac mám nejaký divný čo sa týka menštruácie. S priateľom sa snažíme o dieťa, ale zatiaľ bez výsledku. Poslednú MS som mala 31.7.2020. Na začiatku cyklu som od 3 dňa brala Clostilbegyt 5 dní- 1 tabletu a nemala som žiadne ťažkosti. Na 13 deň som bola u gynekologičky na folikulometrii a povedala mi, že mám vľavo folikul o veľkosti 22mm. Vravela, že podľa sona ovulácia bude +- na druhý deň (štvrtok). Viem podľa hlienu a bolesti, že ovulácia určite prebehla. Od pondelka17.8.2020 mi nasadila Duphaston. Včera 20.8. čo je nejakých 6 dní som mala drobné špinenie, len krv na toaletnom papieri a nič viac. Potom sa špinenie opakovalo v piatok a sobotu ale taktiež iba na papier taký rúžový výtok. Od ovulácie ma nesmierne bolia kríže, mám menštruačné bolesti ako keby mala už prísť MS. V nedeľu bola som nafúknutá a bolo mi ťažko na žalúdok a po zjedení banána som išla do polhodiny zvracať. Stále pociťujem ako by som mala teplotu ale je len zvýšená na 37,2C.Myslíte, že by to mohlo byť uhniezďovanie? Môže sa jednať o tehotenstvo? Doteraz som tieto lieky nebrala je to prvý mesiac a taktiež som počas predchádzajúcich cyklov nemala žiadne špinenie. Ďakujem za každú radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, teoreticky sa môže jednať aj o počínajúce tehotenstvo. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie 14 dní si realizujte tehotenský test. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Meškajúca menštruácia

    , Autor: JuJu14

    Dobrý deň pán doktor, dnešným dňom mi 8 dní mešká menštruácia( cyklus mávam dosť dlhý 32-35,niekedy aj 37 dní, teraz je to už 44). Nikdy som ju ale nemala pravidelnú ani som nebrala antikoncepciu. S priateľom sme mali pohlavný styk ale iba s kondómov aj to naposledy pred 2 a pol týždňom. Robila som si 3 testy a všetky boli negatívne je tu možné tehotenstvo alebo je problém skôr niekde inde? Pred dvomi rokmi som tiež riešila meškajúci menštruáciu a gynekológ mi dal vyvolávačku.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Za predpokladu, že ste mali chránený pohlavný styk, si nemyslím, že ste tehotná. Príčin meškania menštruácie môže byť u Vás viacero. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Možné tehotenstvo áno/nie

    , Autor: NIkUšaaa

    Dobrý deň.
    Mám pravidelný menštruačný cyklus 29. Dní.
    Stala sa nám nehoda s priateľom posledný deň menštruácie (piaty deň), že všetok ejakulát skončil vo mne.
    Bolo by možné aby som ostala tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keď je to veľmi málo pravdepodobné, vylúčiť sa to stopercentne nedá.

  • Možné Tehotenstvo

    , Autor: Sissa11

    Dobrý deň môžem byť tehotná ak som 11 deň menštruácie užila tabletku po. krvácanie mi prišlo do týždňa a bolo také aké mávam. potom som mala nechránený styk s priatelom ale neejakuloval domňa môžem byť tehotná ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk (bez ohľadu na ejakuláciu), tehotenstvo sa vylúčiť nedá.

  • Krvácanie.

    , Autor: Sarinka0106

    Dobrý deň pán doktor, píšem Vám ohľadom môjho problému. 13.03.2020 som podstupila umelé prerušenie tehotenstva.Od spomínaného zákroku som schudla 11kg. V apríli mi prišla menštruacia 10.4 trvala 5 dni. 18.4 som začala krvácať znovu , lenže to už trvalo až do začiatku mája. V máji 10teho som dostala menštruáciu ktorá mi tiež po 5tich dňoch skončila. No dnes som začala prudko krvácať, a keď som prišla na WC spolu s močom a krvou išli zo mna až 3 take veľké hrudy. Chcem sa spýtať čo by to mohlo byt a ako mám tento problém riešiť.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže nepoznám žiadne bližšie informácie ani okolnosti, je veľmi ťažké sa objektívne vyjadriť. Dôležité je myslieť aj na možné tehotenstvo eventuálne aj na možný potrat, ťažko sa ale viem takto vyjadriť. Odsledujte si to, pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení stanoví možnú príčinu ťažkostí a určí další postup.

  • Vyvolavacia injekcia

    , Autor: lenkaa-2

    Dobry den, z dovodu meskajucej menstruacie (14 dnove meskanie, mam nepravidelny cyklus) mi bola podana vyvolavacia injekcia. Na siesty den sa dostavila menstrucia, o nieco slabsia ako obvykle ale s beznou dlzkou. Je mozne, ze aj napriek menstruacii po tejto injekcii, by som bola tehotna? Posledny pohlavny styk som mala pred 6 tyzdnami. Gynekologicke vysetrenie presne mesiac po styku. Domace tehotenske testy boli vsetky negativne. Vopred dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, štandardne pred podaním injekcie na vyvolanie menštruačného krvácania musí byť možné tehotenstvo vylúčené, či už z krvi alebo ultrazvukom. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.