Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Agolutin

    , Autor:

    Pán doktor chcela by som sa opytať do koľkych dni po podani Agolutinu depot,by sa mala dostaviť menštruacia a akej intenzity by mala byť?Norethisteron a Agolutin su lieky tej istej skupiny? Pytam sa preto, lebo raz som uživala Norethisteron a mala som veľmi silnu menštruaciu. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, krvácanie by sa malo dostaviť do 14 dní. Norethisteron a Agolutin patria do rovnakej skupiny, teda medzi Gestagény, ale každý prípravok je derivát iného hormónu. Menštruačné krvácanie si odsledujte, aj čo sa intenzity týka.

Podobné otázky

  • Meškanie

    , Autor: katarina511

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či mi môže meškať menštruacia mesiac po pichnuti vyvolavacky? Pichnuta bola po meškaní 15 dní a po užití tabletky po. Mám ju dostať zajtra a mám bolesti v podbrušku už asi tri dni ale nič stále. Preto sa pýtam. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Najskôr je potrebné vylúčiť tehotenstvo. Ak je žena tehotná, po podaní Agolutinu aj tak nedôjde k menštruačnému krvácaniu. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, preto sa Vám neviem takto bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • problem

    , Autor: Diana123

    Dobry vecer dneska bola na gyn vys na sone nic nevidela ziadnu tehotnost dostala som agolutin a tehotensky test bol negat tak neviem co si mam otom mysliet ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, znamená to to, že tehotná nie ste a bola Vám podaná injekcia na vyvolanie menštruácie, ktorá by sa mala dostaviť do cca 7 dní. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorého v prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte.

  • Meškanie

    , Autor: Domcik111

    Dobré ráno. Potrebujem poradiť. Dnes je 13ty deň čo mi mešká menštruácia. Minulý mesiac,tri dni po styku som mala tabletku po Escapelle. Menzes som mala dostať 11.2, mala som aj PMS bolesti ale menzes nikde. 18.2 mi doktorka pichla vyvolávaciu injekciu ale menzes aj napriek bolestiam stále nechodí. Včera sme mali s priateľom styk chránený aby sme sa pokúsili privolať menzes ale tiež nič. Už som z toho dosť nervózna. Tento mesiac som mala aj chrípku a veľa stresu ale 13 dni meškania sa mi ešte nestalo, testy som si robila asi 6x a vždy jasné negatívne. Čo mám robiť prosím vás?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu správneho a včasného užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Najčastejším vedľajším účinkom preparátov tabliet núdzovej antikoncepcie je znepravidelnenie menštruačného cyklu. Po podaní Agolutinu by sa mala menštruácia dostaviť do 10 - 14 dní, ale nemusí. Ak sa vylúči tehotenstvo, dá sa podať Agolutin ešte raz. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Vyvolanie

    , Autor: Domcik111

    Dobrý večer. Koľko dní po vyvolaní menštruácie, menzes príde? Dnes je to tretí deň od môjho vyvolania a zároveň 10 deň meškania (užila som tabletu po Escapelle.) Robila som si tehotenské testy v príbehu posledného týždňa a pol každé dva dni a vyšli negatívne. Dnes ak včera ma silno boli podbruško a kríže ako pred menštruáciou ale nič neprišlo, mám akurát biely výtok. Sliznica maternice vyzerá vraj že sa ide odlupovat podľa mojej doktorky. Znamená to teda že menzes príde čoskoro? Aká je doba kedy treba opäť navštíviť gynekológa ak mi nepríde?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, štandardne sa menštruácia po podaní Agolutinu dostaví do 10 až 14 dní. Spomínané bolesti podbruška môžu znamenať prejavy predmenštruačného syndrómu. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Vyvolávacia injekcia

    , Autor: táňa123

    Dobrý deň, bola som dnes na gynekologii z dôvodu meškania menštruácie po tabletke po. Bolo to osem dní, močové testy bolí negatívne. Doktorka mi dnes robila sono a vzápätí mi dala vyvolávaciu injekciu. Môžem byť už pokojná? Nie som tehotná? Lebo krvne testy mi nerobila. Povedala len, že by mi mala prísť za 6-10 dní maximálne. Dávala by mi tu injekciu ak keď by tu bola možnosť tehotenstva? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri osem dní meškajúcej menštruácii na USG tehotenstvo nie je vidno. Aj keby ste však boli tehotná, k menštruácii ani po podaní Agolutinu nedôjde. Podanie "vyvolávačky" však na tehotenstvo vplyv nemá, paradoxne, ho naopak podporí. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.