Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesti v podbrušku

    , Autor: Patty25

    Dobrý deň, už som Vám sem písala. Ospravedlňujem sa že znovu to riešim . Písala som že som mala hnedý výtok a bolesti v podbrušku, asi tak 4dni po pohlavnom styku. Keď že sme mali nechránený sex ale manžel si dal pozor, Chcem sa spýtať či je nejaká šanca že by som bola tehotná či to nejako nesúvisí s tým že bolesti v podbrušku ešte stále pretrvávajú . Hnedý výtok už nemam len cítim taký tlak v podbrušku . Sex som mala v piatom dni menštruácie . Vopred Vám dakujem za odpoved .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk v čase menštruácie, bolesti v podbrušku sa vyskytovať môžu, pravdepodobnosť tehotenstva tu je, hoci malá. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Menzes

    , Autor: katarina511

    Dobrý deň, včera som tu písala len som sa nevyjadrila úplne presne. 19.1 som užila tabletku po. Menzes mi vo februári nechodil ani po 14dnoch meškania, bola som na vyvolavacke na 15ty deň. Menzes prišiel šesť dní na to. Dnes som mala dostať menzes, mám bolesti v podbrušku ako pred menštruáciou. Tento mesiac som styk ani nemala. Môže mi menzes meškať aj z dôvodu vyvolavacky minulý mesiac? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže, keďže bola menštruácia minulý mesiac vyvolávaná, došlo k posunutiu menštruačného cyklu. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie

    , Autor: katarina511

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či mi môže meškať menštruacia mesiac po pichnuti vyvolavacky? Pichnuta bola po meškaní 15 dní a po užití tabletky po. Mám ju dostať zajtra a mám bolesti v podbrušku už asi tri dni ale nič stále. Preto sa pýtam. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Najskôr je potrebné vylúčiť tehotenstvo. Ak je žena tehotná, po podaní Agolutinu aj tak nedôjde k menštruačnému krvácaniu. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, preto sa Vám neviem takto bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Mirena

    , Autor: Macilaci

    Dobrý deň. P. Doktor.
    Koncom novembra mi bola zavedená Mirena hlavne pre nepravidelne a silné krvacanie. Prvé 3 týždne som spinila. Potom som začala mať bolesti ako pri MS. Menštruáciu som nakoniec mala slabú oproti tomu čo som mirénu nemala ale s bolestami. Cca 4-5 dní. Medzitým po sviatkoch som bola na kontrole Mirena bola na mieste, bolesti sú vraj normálne.
    Potom 2 týždne OK ani špinenie v podstate.
    Teraz min. Týždeň piatok začali bolesti a zase špinenie. Ale bolesti sú silné, hlavne na pravej strane a v podbrušku. Od utorka už je aj krvácanie silnejšie. Od včera bolesti miernejšie.
    Chcem sa spýtať či sú tie bolesti normálne v prvých mesiacoch po zavedení alebo mám ísť zase na ultrazvuk nakoľko v letáku píšu, že pri bolestiach navštíviť lekára.
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie, aj dlhodobejšie, ako aj bolesti v podbrušku sa môžu po zavedení vnútromaternicového telieska vyskytovať. Je to individuálne u každej ženy. Odsledujte si to. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý zhodnotí stav a určí ďalší postup.

  • Menštruácia len 1 deň .

    , Autor: Lucia333

    Dobrý deň .
    Pán doktor, chcem sa spýtať či je v poriadku keď som mala pred menzesom 4 dní hnedé špinenie jeden deň krvácanie a zasa 4 dní hnedé špinenie ? Mierne bolesti v podbrušku.
    Ďakujem za odpoveď .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin bolestí v podbrušku môže byť viacero. Čo sa týka priebehu menštruácie, špinenie na začiatku a konci nie je ničím neobvyklým. Určite je potrebné vylúčiť aj tehotenstvo. Keďže nepoznám žiadne bližšie informácie, výsledky vyšetrení, nálezy, ani okolnosti, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní alebo zhoršení ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Podbruško

    , Autor: katarina511

    Dobrý večer. Minulý týždeň v stredu som užila tabletku po. Za dva dni mám podľa môjho kalendára dostať menštruáciu. Čítala som však,že tabletka po môže spôsobiť krvácanie. Preto by som sa chcela opýtať ako rozlíšim menštruáciu od krvácania vzhľadom na to, že tabletka môže spôsobiť aj meškanie. Taktiež mám bolesti v podbrušku. Súvisí s prichádzajúcou menštruáciu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno , tabletka núdzovej hormonálnej antikoncepcie má často vplyv na menštruačný cyklus, v zmysle jeho znepravidelnenia, nepravidelného krvácania, či bolestí v podbrušku. Ak sa Vám blíži obdobie menštruácie a dôjde ku krvácaniu, je v tomto prípade predpoklad, že sa Vám dostavila menštruácia. Nie každá tabletka núdzovej antikoncepcia a nie za každých okolností musí spôsobiť krvácanie. Spomínané bolesti v podbrušku môžu značiť blížiacu sa menštruáciu. Odsledujte si to. Za predpokladu včasného a správneho užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.