Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,309 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Riziko tehotenstva?

    , Autor: Flafla

    Dobrý deň mešká mi menzes 10.den mámnepravidelný cyklus, počas minulého menzesu som mala chripku a aj počas ovulacie stale prebiehala, atb som nebrala, o týždeň nato sme mali s priateľom nechránený sex, ejakulat išiel mimo a hned sa utrel je šanca otehotnieť alebo je meškanie kvôli chorobe?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Ak máte apriori nepravidelný cyklus a do toho ste ochoreli, meškanie môže byť spôsobené aj týmito okolnosťami. Odsledujte si to. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa, rovnako tak pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach.

Podobné otázky

  • Meškajúca menštruácia

    , Autor: tessie13

    Dobrý deň,
    s partnerom sme mali 12.3. nechránený prerušovaný styk, partner sa spravil mimo mňa. Menštruáciu som mala dostať deň na to, čiže 13.3, ale stále do dnešného dňa (16.3) neprišla. Nemávam pravidelnú menštruáciu. Už dva dni mám v podbrušku jemné bolesti ako zvyčajne pred menštruáciou. Môže tu byť riziko tehotenstva? Test som si nerobila, keďže neviem či je naň 'priskoro'
    Ďakujem za odpoveď a prajem príjemný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepcia, tehotenstvo sa za týchto okolností vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Ak máte nepravidelný menštruačný cyklus, tehotenský test by som si, aj vzhľadom k okolnostiam, realizoval ešte neskôr. Odsledujte si to.

  • Menštruácia

    , Autor: Mimi5589

    Dobrý deň, menštruácia mi mešká 5 deň, testy spravené 4 všetko negatívne... Slabší výtok pretrváva už týždeň a menštruácia nikde, dnes sa mi ukázalo pri výtoku aj slabo červené. Asi týždeň mi pretrváva aj dosť silný kašeľ. Menštruácia mi tak dlho ešte nemeškala. Moja gynekológička mi neberie telefón, poradiť sa nemám s kým. O bábätko sa nesnažíme.. Tak mám obavy. Je tam veľké riziko tehotenstva?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skoro realizované tehotenské testy môžu byť aj falošne negatívne. Na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov, medzi ktoré patrí aj prechladenie. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa však tehotenstvo vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si realizujte tehotenský test, prípadne, ak sa Vám dovtedy nedostaví menštruácia, navštívte Vášho obvodného gynekológa.