Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,243 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolestiva manstruacia

    , Autor: Iva_1233

    Dobry den. Odkedy si pamatam ma trapi bolestiva menstruacia. Kedysi stacilo dat si ibalgin a takto som na nom prezila cele obdobie. Sem tam zabral az 2. zasebou. V sucasnosti mi vsak uz nezaberaju ziadne bezne lieky ( ibalgin, nospa, algifen, aulin..). Tri dni som neschopna fungovat, uz to nie su ani krce ale kontinualna bolest, boli ma cele brucho, krize, zvraciam. Najhorsi je prvy a druhy den. V lete som objavila Flector, ten mi cca po hodine zaberie a bolesti aspon stlmi, problem je ze uz mi prestava zaberat aj ten. Lekar na mna reaguje sposobom ze uz nevie co so mnou a je to normalne. Kazdy mesiac sa desim ze zase budem menstruovat a neda sa takto nornalne fungovat. Mam 26 rokov, nikdy som nerodila ani nebola tehotna. Brala som HAK cca 5 rokov, pred 4 som ju vysadila. Chcem Vas poprosit o radu co mam robit. Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pre tlmenie bolestí môžete užívať pomerne silnú Doretu. Môžete sa rozhodnúť skúsiť opäť začať užívať hormonálnu antikoncepciu.