Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Duphaston

    , Autor:

    Pan doktor, som v perimenopauze. Uživam Duphaston kvoli silnejšiemu krvacanie, ktoré po vynechani už v juli skončilo kyretažou.vysledky OK.Teraz ho uživam druhý cyklus. v prvom cykle bola menštruacia slabšia, no teraz v druhom cykle je krvacanie oveľa silnejšie.Može to krvacanie sposobovať Duphaston?Uživam ho od 11-23 dňa a od 5 dňa uživania sa u mňa objavuje krvavy vytok.Može to sposobovať tento liek? Ďakujem Vam za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, medzi časté vedľajšie účinky Duphastonu patrí aj nepravidelná, silná alebo bolestivá menštruácia. Ak však špiníte od 16. dňa cyklu, môže to byť aj ovulačné špinenie. Ak sa nejedná o silné krvácanie, ktoré by Vás anemizovalo, ale len o krvavý výtok, odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Duphaston

    , Autor: non30

    Dobrý deň. Gynekologička mi na zaklade krvného obrazu v piatok predpisala Duphaston pretože mi meškala menštruácia 14 dní čo predtým nebolo vôbec zvykom, vraj mam jeden hormón nižši ako druhý a po 10 dňoch( od 10.3-20.3) by som mala dostať menštruaciu a obnoviť cyklus. Avšak menštruacia prišla sama v sobotu bez liekov. Mam začat liečbu aj tak či nie? Pretože v príbalovom letáku pišu že treba brať liek až od 11 dňa cyklu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa Vám menštruácia spustila sama, hoci s meškaním, môžete, ale aj nemusíte začať s liečbou. Nepoznám žiadne konkrétne výsledky hormonálneho profilu a neviem tiež, ako ste sa dohodli s Vašim obvodným gynekológom. Odporúčam kontaktovať jeho a dohodnúť sa na ďalšom postupe.

  • Duphaston

    , Autor: Ale02

    Dobrý večer, hľadám odpoved všade ale nenašla som. Prosím vás môžem si urobiť tehotenský test aj keď užívam duphaston tabletky? Neovplyvní to výsledok ? ( keď bude od možného oplodnenia 14 dní, tak si chcem urobiť)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, výsledok tehotenského testu to síce neovplyvní, nevidím však dôvod na tak skoré realizovanie tehotenského testu. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť falošne negatívny. Ak by Vám aj skôr realizovaný tehotenský test vyšiel pozitívny, ešte to nič neznamená.

  • Duphaston

    , Autor: Filomena

    Dobrý deň beriem duphaston na silnú menzes mám 52 rokou..zistili mi skleroticky plat v aorte..mám obezitu,ale cholesterol mám poriadku..myslíte,že by to mohol robiť ten duphaston...mám aj vyšší tlak..dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemyslím si, že Vaše diagnózy súvisia s užívaním Duphastonu, ale skôr s vekom a okolnosťami.

  • Štítna žľaza a menzes

    , Autor: KikuskaF

    Dobrý deň ,
    Som 2 mesiace po vyoperovani komplet celej štítnej žľazy. Od operácii mi ešte neprišiel menzes, zvyknem mať bolesti akoby mal prísť ale bolesti trvajú maxímalne hodinu . užívam hormón eutyrox :) existuje niaky spôsob ako menzes vyvolať ? Viem že už duphaston nesmiem :( za radu ďakujem ☺️☺️

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, sa, štandardne sa pre vyvolanie menštruácie aplikuje Agolutin. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní endokrinológa a Vášho obvodného gynekológa.

  • Skôr po duphastone

    , Autor: Mončiči 123456

    Dobrý deň pán doktor! Užívam duphaston na upravenie cyklu. A poprvýkrát sa mi stalo že este mam tavletky a menzes prišiel. Môžete mi povedať že z čoho to je ? Alebo to sa stáva?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, nie ke to nič nezvyčajné, že počas užívania Duphastonu dôjde ku krvácaniu. Možností, ako upraviť menštruačný cyklus je viacero. Ak Vám liečba Duphastonu vyhovuje, pokračujte v nej. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, či okolnosti, výsledky vyšetrení, či nálezy, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.