Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Vytok

    , Autor: Ada123

    Dobry den, chcem sa opýtať mám 24 rokov a v posledný pol rok ma trapy po menstruacii žltý zapachajuci výtok, ktorý trvá max 1-2 dni, žiadne iné príznaky nemám, nič ma neboli, prosím Vás, je nutné navštíviť gynekologa? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, zapáchajúci výtok je dôvod navštíviť gynekológa, jedná sa s najväčšou pravdepodobnosťou a vaginálnu infekciu. Preto je nutné urobiť výter z pošvy a na základe výsledkov sa nasadí potrebná liečba.

Podobné otázky

  • Menštruácia po kyretáži

    , Autor: Sabči

    Dobrý deň, dňa 25.1.2024 som bola na UPT v 11. týždni, po týždni 1.2.2024 kvôli silnému krvácaniu s dosť tmavými a veľkými zrazeninami mi robili kyretáž, histologia je vraj v poriadku aj na kontrole, ktorú som mala 8.2. bolo všetko v poriadku. Dňa 24.2. večer som začala trochu krvácať, pripomínalo mi to ružový výtok, 25.2. som už začala dosť krvácať, dnes 27.2. mám stále silné krvacanie sem tam sa objavia aj malé zrazeniny krvi ako pri klasickej menštruácii, niekedy mam aj bolesti v podbrušku, môže ísť o menštruáciu alebo ide o nejaký iný problém? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, menštruácia sa po výkone zvykne dostaviť do 4 - 6 týždňov, takže je možné, že sa Vám dostavila menštruácia. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Vyvolanie

    , Autor: Domcik111

    Dobrý večer. Koľko dní po vyvolaní menštruácie, menzes príde? Dnes je to tretí deň od môjho vyvolania a zároveň 10 deň meškania (užila som tabletu po Escapelle.) Robila som si tehotenské testy v príbehu posledného týždňa a pol každé dva dni a vyšli negatívne. Dnes ak včera ma silno boli podbruško a kríže ako pred menštruáciou ale nič neprišlo, mám akurát biely výtok. Sliznica maternice vyzerá vraj že sa ide odlupovat podľa mojej doktorky. Znamená to teda že menzes príde čoskoro? Aká je doba kedy treba opäť navštíviť gynekológa ak mi nepríde?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, štandardne sa menštruácia po podaní Agolutinu dostaví do 10 až 14 dní. Spomínané bolesti podbruška môžu znamenať prejavy predmenštruačného syndrómu. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvácanie mimo cyklus

    , Autor: Natalkaaa

    Dobrý večer prajem, prepáčte že vás vyrušujem, chcem sa opýtať. Tretí deň beriem ATB ( betaklav) 500mg 3 krát denne. Všimla som si že mám krvavý výtok zo začiatku to bolo hnedé špinenie a dnes to už bol taký krvavý výtok. Predpokladám že tým že to začalo s užívam ATB tak je to spôsobené tým aspoň to je môj predpoklad. Ale rada by som poznala názor odborníka či pri užívaní ATB môžu byt prítomné takéto krvavé výtoky. Súčasne beriem aj HAK značky Karhlieght a menštruáciu by som mala dostať za 10 dní. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, užívanie spomínaných antibiotík má vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Nevylučujem, že to spôsobilo špinenie, či krvácanie. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie a počas užívania antibiotík, ako aj ešte aspoň 7 dní po ich doužívaní používajte aj doplnkovú formu antikoncepcie (kondóm).

  • hnedý výtok

    , Autor: petronela321548

    Dobrý deň, posledné 3-4 mesiace mi vždy pred menštruáciou začne mierny hnedý výtok. Je to normálne?
    Používam antikoncepciu Laverette, už skoro 3 roky, vždy som si dala tabletky načas. S priateľom sme mali za posledné 3 mesiace pohlavný styk asi 3x a nikdy sa neurobil, takže možnosť tehotenstva je vylúčená. Preto by ma zaujímalo že či je hnedý výtok pred menštruáciou v poriadku. Menštruácia mi trvá tak ako zvyčajne 5-6 dní a aj v rovnakej intenzite ako doteraz.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa krvácanie zo spádu hormónov môže začať vo forme špinenia a až následne dôjde ku krvácaniu. Ak tabletky hormonálnej antikoncepcie užívate pravidelne a správne, tehotenstvo nepredpokladám. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meskajuci menzes

    , Autor: Pauli24

    Dobry den,chcela by som sa spytat.
    Poslednu MS som mala 28.12.2023 - 1.1.2024, MS mi chodi da sa povedat pravidelne. Dalsiu MS som mala dostat 26.1.24, ovulacia bola cca 11.-12.1.,dodnes mi MS neprisla, okrem vytoku ktory zacal 28.1 (prvy den hnedy, no nie pocas celeho dna, dnes 30.1. skor kremovy -aj farebne aj konzistenciou) ... Sex sme mali nechraneny 21.1.2024
    Je pravdepodobnost zeby som bola tehotna? Pockat,ci vyhladat lekara?

    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie, vo Vašom prípade aj neskôr. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach, ako aj pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.