Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,268 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Meškajuci menzes

    , Autor: Marse

    Dobrý deň, mám taký problém ze mi už viac ako týždeň mešká menštruácia, pobolieva ma v podbrušku ako pred ms a mam aj niekedy kŕče a pichanie ale nie moc silné, mam aj brucho nafúknuté viac ako inokedy... Menštruáciu mávam pravidelnú.... Neviem co si mam o tom myslieť ci môže ísť o tehotenstvo alebo o nejaký zdravotný problém. Mam v plane navštívit môjho gynekológa len mi to stále vŕta v hlave... Ďakujem za váš názor

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nie je vylúčené tehotenstvo, môžete byť aj tehotná. Pre jednoznačné vylúčenie alebo potvrdenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe odberu krvi, ako aj USG určí ďalší postup.

Podobné otázky

  • Meskajuci menzes

    , Autor: Pauli24

    Dobry den,chcela by som sa spytat.
    Poslednu MS som mala 28.12.2023 - 1.1.2024, MS mi chodi da sa povedat pravidelne. Dalsiu MS som mala dostat 26.1.24, ovulacia bola cca 11.-12.1.,dodnes mi MS neprisla, okrem vytoku ktory zacal 28.1 (prvy den hnedy, no nie pocas celeho dna, dnes 30.1. skor kremovy -aj farebne aj konzistenciou) ... Sex sme mali nechraneny 21.1.2024
    Je pravdepodobnost zeby som bola tehotna? Pockat,ci vyhladat lekara?

    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie, vo Vašom prípade aj neskôr. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach, ako aj pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškajúci menzes

    , Autor: KikuskaF

    Dobrý deň :)
    Dňa 13.10 ma operovali, vyberali mi celú štítnu žľazu .. po operácii mi nasadili hormonálnu liečbu euthyrox 150. Mala mi prísť 18.10 menstruacia a do dnešného dňa mi stále neprišla… je to v poriadku? Po nasadení hormónov koľko trvá kým sa to napraví ? Ďakujem :) :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, hormóny štítnej žľazy majú vplyv aj na menštruačný cyklus. Príčin meškania menštruácie môže byť viacero, predpokladám však hormonálny deficit. Ako dlho bude trvať, kým sa cyklus upraví, prípadne dostanete menštruáciu je veľmi individuálne. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

  • Meškajúci menzes a mozná ovu

    , Autor: Simona2633

    Dobrý deň,
    som 31DC, menzes pravidelný, 27-28dňový.
    Cca na 13DC som si myslela, že mám ovu, kvôli pichaniu v pravom vaječniku.
    Menštruácia mešká a mám negatívny teh. test.
    Ani sa vôbec necítim, že by mali prist. Občas má jemne pobolieva podbruško ale fakt nebadateľne.
    Na 27DC som mala na nohavíčkách strašne mokro,čo neni u mňa zvykom a na druhý deň znova. Všimla som si aj natahovaci priesvitná, jemne do biela hlien další deň.
    Je možné, že som mohla mať ovuláciu aj takto neskoro? Kedy navštíviť Dr?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, menštruačný a ovulačný cyklus sú dva samostatné cykly, ktoré síce na seba nadväzujú ale prebiehajú samostatne, takže za predpokladu dlhšieho menstruačného cyklu a kratšieho ovulačného cyklu sa môžu vyskytovať dve ovulácie počas jedného menstruačného cyklu. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškajúci menzes

    , Autor: Kristína_Tomečková_1211060846

    Dobrý deň, 13 dní mi mešká menzes, 2 testy negatívne. Som rok po pôrode. Doteraz mi menzes meškal nanajvýš 9 dni. Mám strach čo by to mohlo byt, bolia ma krize a mám biely vytok. Momentálne som aj chorá. Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, choroba môže mať vplyv na meškanie menštruácie. Príčin však môže byť viacero. Záleží tiež aj od toho, či ešte kojíte, či užívate nejaké lieky, ... Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Meškajuci menzes

    , Autor: Belinová

    Dobrý deň,
    Už som si to o radu pýtala a potrebujem znovu...poslednú menštruáciu som mala 17.3 do 22.3. A 28.3. sme mali pohlavný styk chránený aj prerušovaný,následne 13.4. len chránený a 15.4. prerušovaný s tým,že to podľa aplikácie bol deň pred nástupom menštruácie. Mešká mi s dnešným dňom 10 dní. Robila som si viaceré testy na tehotenstvo všetky boli negatívne, posledný dnes Clearblue vyšiel negatívny. Mám z toho veľký stres keďže dieťatko si nejako nemôžeme dovoliť. Veľmi sa sledujem a každá "zmena" mi príde ako priznať tehotenstva. Kontrolujem si aj krčok maternice a zdá sa mi otvorený,dám doňho začiatok ukazováka. Môže to byť tehotenstvo alebo vplyvom stresu z možného tehotenstva?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prerušovaný styk nie je antikoncepcia. Za predpokladu nechráneného a prerušovaného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Príčin meškania menštruácie však môže byť viacero. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizované tehotenské testy môžu byť falošne negatívne. Odsledujte si to. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, kde Vám bude realizovaný odber krvi na beta HCG. Do budúcna odporúčam užívať niektorú z foriem hormonálnej antikoncepcie. Porozprávajte sa o tom s Vašim obvodným gynekológom.