Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • tehotenstvo?

    , Autor: petulik

    Dobrý deň,
    mám taký problém, mám 17 rokov, mám veľmi nepravidelnú menštruáciu, od júna prišla postupne po 30, 27, 26 dňoch, následne po 31 dňoch , začala 17.10.2018, ale s tým, že bolo to iba také slabučké krvácanie, iba také špinenie, po asi 7 hodinách prišlo krvácanie ako vždy, nemala som počas tohto cyklu ani žiadne bolesti, následne 6.11.2018 som mala kŕče, ako pri menštruácii, ale tá mala prísť až 14.11.2018, no do dnešného dňa stále nič a to je už 19.11.2018... Je normálne, že to mávam takto nepravidelne? Môže sa v tomto prípade od toho októbra jednať aj o tehotenstvo? Ďakujem Vám za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri úplne nepravidelnom cykle je ťažké sa vyjadriť bez krvných vyšetrení, ako aj USG vyšetrenia. Ak je tu možnosť, že ste tehotná, navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe už spomínaných vyšetrení vylúči tehotenstvo a stanoví ďalší postup. Nepravidelný menštruačný cyklus sa dá upraviť pomocou hormonálnej antikoncepcie, o ktorej Vás viac poučí Váš obvodný gynekológ.

Podobné otázky

  • Nizki hcg

    , Autor: Andersomova

    Ale gynkolog mi teda prečo povedal že je to male tehotenstvo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na to Vám neviem odpovedať. Postupujte podľa odporúčaní. Kedže nepoznám žiadne bližšie informácie, okolnosti, ani USG nález, ani ďalšie výsledky vyšetrení, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť.

  • Apreg

    , Autor: lucik19

    Dobrý deň, dnes som tu písala ohľadom uzitia tej núdzovej antikoncepcie konkrétne Apreg, tri dni po skončení menštruacie, dnes je to piaty deň od uzitia tabletky, zároveň to však vychádza dnes aj na plodne dni. Ako som ráno písala tak mala som tmavo hnedý výtok a bolesti v podbrušku, teraz je to však už červená krv a také ako keby krvné zrazeniny (väčšie kúsky). Tabletku som v minulosti už užila a nikdy sa mi toto nedialo. Moja gynekologicka má dovolenku, preto je toto zatiaľ jediná možnosť ako sa dozvedieť viac. Môže to všetko byť spôsobené tabletkou? Nemôže sa jednať o tehotenstvo? Tabletka bola uzita do dvoch hodín, a bola uzita len pre istotu ( z dôvodu vyvrcholenia do prezervatívu, no pri vyberaní som mala pocit že sa niečo dostalo aj mimo kondómu, preto sme sa rozhodli ju kúpiť) ďakujem a vopred sa ospravedlňujem za toľko správ

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nenapíšem Vám nič iné, ako som Vám napísal. Ak nedošlo k porušeniu kondómu a tabletku ste užili včas, tehotná nebudete. Príčin špinenia však môže byť viacero. Môže to byť vedľajší účinok núdzovej antikoncepcie, ako aj sa môže jednať o ovulačné krvácanie. Odsledujte si to.

  • Možný zápal alebo tehotenstvo?

    , Autor: melkaaa

    Zdravím, potrebovala by som poradiť, respektíve, počuť váš názor. pred pár dňami som mala nepríjemnú skúsenosť. 3 dni ma trápili bolesti v oblasti brucha a podbruška. bola to bolesť rovnaká pocitu svalovice. doslova som citila akoby natiahnuté svaly. taktiež som bola naozaj velmi nafúknutá, a citila sa akoby som mala v bruchu kamene alebo nejaku záťaž, ktorá ma doslova ťahala k zemi. mala som problém aj s jedlom, pretoze mi z každého jedla bolo este tazsie. mala som problem aj so stolicou (prilis tvrdá, alebo zápcha) a tak isto, aj s cikaním (raz to neslo vobec, potom zas prilis casto po troche). na posledný tretí deň, keď tieto bolesti “odznievali” som zacala mat uplne presvitný výtok konzistencie, doslova, sopľu z nosa. bola tam však aj prímes krvi. tmavočervenej krvi. to sa stalo raz počas čúrania. odvtedy presli 4 dni a ja mávam občas hnedý hustejší , alebo znovu priesvitný mazľavý výtok s prímesou krvi. bolesti uz chvalabohu, nie su, ale nafúknutie obcas ano. robila som si aj tehotenské testy, nakoľko som sa bála, čo ak som tehotná. v oba dni keď som testy robila, vyšli pozitivne. samozrejme sa to aj dalo čakať nakoľko som vaginálny sex nemala. Nie uplne. S partnerom sme skúšali ale kedze to bol moj prvy krat a jeho nie, mala som stres a bala sa, tak som sa stiahla. mali sme len analny sex (mala som ho od jula uz viac krat) ale partner sa viac krat obtrel o vaginu aj pocas toho ako maj ejakulát na penise. odpanena teda nie som, ale viete, stres bol na mieste. myslite si, ze to cele moze byt len nejaky zapal alebo prechladnutie. Ja som velka fanúšička crop topov,teda odhalených krížov aj v zime :D alebo sa naozaj mohlo stat ze som otehotnela a mam ist za gynekológom. Dakujem za skorú odpoveď. Pekny zvysok dna/vecera.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Spomínaný hnedý výtok môže byť aj ovulačné špinenie, čo by vysvetľovalo aj pozitívne tehotenské testy, ktoré môžu byť počas ovulácie aj falošne pozitívne. Ak ste však nemali vaginálny pohlavný styk, tehotná nebudete. Odhalené kríže v zime je pýtanie si o problém. Nie je to v zime najlepší nápad. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva sa realizuje odber krvi na beta HCG cestou obvodného gynekológa. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

  • Môžem byť tehotná?

    , Autor: Michi2930

    Dobrý deň p.doktor, v čase končiacej menštruácie sme mali pohl.styk, a došlo k "nehode", hneď ráno som si dala tabletu Escapelle, podotýkam, že som 6 mesiacov po pôrode. Dnes je to tretí deň, čo mi mešká menštruácia, prosím Vás, má význam robiť si tehu test? Môže ísť len o rozhodenie cyklu, či je možné aj tehotenstvo? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Tehotenský test si však zatiaľ nemá zmysel realizovať. Meškanie menštruácie tri dni ešte nič neznamená, navyše, v prípade ak ešte kojíte. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • menzes

    , Autor: melkaaa

    zdravím pán doktor. Mám 18 rokov a nemala som ešte vaginálny pohlavný styk nakoľko sa na to necítim. Skúšala som však anál. Naposledy som mala s partnerom chvíľku kedy sme mali orálny sex a on sa urobil. Na penise mu ešte nejaký ejakulát ostal a po cca 3 minútach sme sa pokúsili o vaginálny sex lenže som sa na to necítila. partner sa obtrel pár krát penisom o mňa a ja sa bojím, že nejaké spermie mohli naskočiť dnu. nakoľko dnes je 4 deň čo mi menštruácia mešká, ja podľa vás možné tehotenstvo? stalo sa to keď som mala 10 deň cyklu ale nekrvácala som. dnes som aj mala trochu svetlo cervenej krvi a sopľavej konzistencie na papieri keď som bola na wc.to isté som mala týždeň dozadu. je to možné implantačné krvácanie? Vďaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nedošlo k vaginálnemu pohlavnému styku, tehotná nebudete. Príčin špinenia, či celkovo poruchy menštruačného cyklu môže byť viacero. Ak však došlo k vaginálnemu pohlavnému styku, hoci len na krátku dobu, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.