Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,097 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Meškajúca menštruácia

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň.
    Pred dvoma týždňami som doužívala Gynoflor (12dňové) mešká mi už niekoľko dní menštruácia. Je možné že to spolu súvisí a je to kvôli tomu?

    Ďakujem za odpoveď

Podobné otázky

  • Meškajúca menštruácia

    , Autor: non30

    Dobrý deň. Mam 28 rokov, 1 dieta (18 mesiacov), neberiem antikoncepciu. Moja menštracia je normalne úplne pravidelná na deň-dva presná čo bolo tak aj hneď po pôrode avšak tento mesiac po prvýkrat mešká 8 dní ( tehotenstvo je vylúčené) a počas ovulácie som mala taktiež po prvýkrat jemné špinenie počas 3-4 dní. Treba navštíviť mojho gynekologa či počať na menštraciu? Z akých dôvodov môže meškať? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškajúcej menštruácie môže byť viacero. Ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menzes

    , Autor: Patiik

    Dobrý večer, mám 6 mesačného chlapčeka a s manželom sme posledný mesiac mali dosť často pohlavný styk bez ochrany a neskončil to vo mne. Menzes som po pôrode dostala až b januári, a tento mesiac mi už 4 dní mešká, myslite si ze to môže súvisieť s korením alebo môže byť v tom zasa tehotnosti?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Štyri dni meškajúca menštruácia však ešte nič neznamená. Ak ešte kojíte, menštruačný cyklus môže byť úplne nepravidelný. Samozrejme, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa nedá vylúčiť ani tehotenstvo. Odsledujte si to.

  • Meškanie

    , Autor: táňa123

    Dobre rano. Chcela by som sa opýtať po akej dobe meškania menštruácie po tabletke po je potrebné ísť ku gynekologicke? (Mešká mi už 5 dní, bola som si istá že dnes dostanem, pretože som mala včera mala silné bolesti podbruška a krížov ako mám pred menštruáciou ale nič). Tehotenský test mám negatívny, som v strese neviem ako menzes privolať.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, 5 dní meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Po užití tabletky núdzovej antikoncepcie sa menštruácia v daný mesiac nemusí dostaviť vôbec, prípadne môže dôjsť k znepravidelneniu menštruačného cyklu. Záleží aj od druhu užitého preparátu. Za predpokladu včasného a správneho užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Odsledujte si to.

  • Meskajuca menstruacia

    , Autor: Alicka43

    Dobry den mam otázku. Po použití tabletky po-Escapelle som na 3 den dostala menštruáciu. Menstruacia skoncila asi po 3-4. Od vtedy ubehli 2 mesiace a menstruacia sa stale nedostavila. Mozem mat nejake zdravotne problemy alebo je to spôsobené tou tabletkou?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie, či celkovo znepravidelnenia menštruačného cyklu môže byť viacero. Nevylučujem vplyv tabletky núdzovej antikoncepcie. Za predpokladu správneho a včasného užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškajúca menštruácia

    , Autor: ZUZANA111111111

    Dobrý deň, mešká mi menštruácia už 8 dní. Mala som aj pohlavný styk bez ochrany počas tohto mesiaca. Pohlavný styk stále mam bez kondómu už 4 roky so stálym partnerom. Ešte nikdy mi tak dlho nemeškala menštruácia. Robila som si aj test a ten je negatívny. Aj kupeľ teply som si dala lebo to vraj môže dopomôcť menštruácii aby dorazila aj čaje bylinkové pijem aj pohyb mam a menštruácia stále tu nie je. Mam strach či vážne nie som tehotná. To keď som si robila test a mi neukázalo ze som tehotna tak si myslite ze isto nesom. Uz 8 dní meškajú v živote mi tak nemeskali sa bojím ci to dobre ukázalo a nie ze ukázalo ze nesom a budem tehotná. Myslíte si že tie tehotenské testy nemôžu byť klamlivé a isto ukazujú dobre? Alebo neviete poradiť čo to môže byť za problém?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenské testy má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizované tehotenské testy môžu byť aj falošne negatívne. Treba však povedať, že príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Nemusí sa jednať iba o tehotenstvo. Nepoznám však žiadne výsledky vyšetrení, nálezy, USG, ani ďalšie informácie, či okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností a pre jednoznačné potvrdenie, či vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.