Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,097 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Dusanka

    , Autor: Patoduska223

    Dobrý deň prajem mám na vás prozbu chcela by som vedieť ako prebieha genetické vyšetrenie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je to otázka pre genetika, takže sa Vám ku priebehu genetického vyšetrenia neviem bližšie vyjadriť, ani mi to neprináleží, keďže je to mimo môjho odboru. Väčšinou však prvá návšteva prebieha formou konzultácie, odobratím anamnézy, získaním potrebných informácií, následne sa odoberá krv a vyhodnotia sa výsledky.

Podobné otázky

  • Dušanka

    , Autor: Patoduska223

    Dobrý večer prajem mám na vás jednú otázku môj gynekológ mne odporúčal šitie vagíny v 17 týždni tehotenstva mohlo by to fungovať udrží sa tak bábo je tam daaka šanca že potom to bábo vynosim a mne sa stalo aj to že aj plodová voda praskla ani to sa nemusí stáť pri šiti vagíny.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, predpokladám, že máte na mysli šitie krčka maternice, teda cerclage. Áno, týmto zákrokom je šanca, že sa podarí krčok stabilizovať a udržať jeho dĺžku aj pevnosť. Samozrejme, pri realizácii cerclage je isté riziko, že odtečie plodová voda. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, ani nálezy, či výsledky vyšetrení, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak sa Vášmu obvodnému gynekológovi niečo nezdá, odošle Vás do nemocničného zariadenia.