Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Belavý vytok

    , Autor: Luculka

    Dobrý deň ja som zo začiatku mala najskôr svrbenie zo spodu potom bolesti pri pohlavnom styku a nakoniec mi to skončilo tým belavým vytokom ale ako som spomínala vyššie ja mam aj pri pohlavnom styku aj bolesti také pichave. Chcem sa spýtať keď užívam tie vaginálne tabletky mala by som sa vyhýbať pohlavnému styku? A je možné žeby mi pri dajakej infekcii meškala menstruacia??

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas aplikácie vaginálnych probiotík je možné praktizovať pohlavný styk, najvhodnejšie je však dodržať odstup medzi zavedením vaginálneho probiotika, preto je najvhodnejšie si zavádzať vaginálne probiotikum večer pred spaním. Ak si však aplikujete vaginálne preparáty predpísané gynekológom, je vhodnejšie počas vaginálnej liečby nepraktizovať pohlavný styk. Áno, jednou z možných príčin meškania menštruácie je aj užívanie liekov. Ako som Vám však už písal, bez vyšetrenia sa nedá takto bližšie objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • Menštruácia a výtoky

    , Autor: KlaudiaKika

    Dobrý deň. Chcela by som sa len opýtať. Mám 16 rokov ale menštruáciu už takmer 6 rokov. Je veľmi nepravidelná, je to ešte v poriadku? A ďalšia otázka, keď nemám menštruáciu mám celý "voľný" čas výroky, bez prestávky. Niekedy aj žlto zelený, niekedy priesvitný, biely, mení sa to každý deň. Mala by som zájsť ku gunekológovi? Ďakujem veľmi pekne. Prajem pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, menštruácia môže byť nepravidelná aj vo vyššom veku. Výtoky sú pomerne bežné. Žltozelený výtok nemá byť, to si odsledujte. Priesvitný, či belavý výtok je v poriadku. Odsledujte si to. Ak ste ešte nemali pohlavný styk, vyšetrenie u gynekológa je obmedzené. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte obvodného gynekológa.

  • Vytok

    , Autor: amisu

    Dobry den. Mam 20 rokov, a trapil ma belavy vytok s ktorym som bola u svojej gynekologicky. Ta mi predpisala Macmiror 500 - do posvy, 8 dni. Po ich vyuzivani som dostala menstruaciu lenze po jej skonceni sa mi znovu objavil vytok, ktory je teraz zltej farby. To znamena ze mi lieky vobec nezabrali? kde moze byt problem ? Mam znovu navstivit svoju gynekologicku? Dakujem velmi pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    je to možné,ak sa výtok opakuje aj po preliečení bolo by vhodné odobrať kultiváciu z pošvy aby sa zistila príčina a konkrétna baktéria, ktorá výtok spôsobuje a cielene nasadiť liečbu.