Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menstrucia

    , Autor: Danielle206

    Dobrý večer prajem, mám na vás otázku. V mesiaci december som od 17teho "dostala menštruáciu" teda aspoň som si myslela že je to menstrucia.. mala som ju dostať aj 24teho.. bol to skôr krvavý výtok ktorý trval do 24decembra a v ten deň večer som dostala už normálnu menštruáciu ktorú som mala do 31.12.. dnes 2.12 som však znova začala krvácať. Niečo podobne sa mi ešte nestalo. Nevedeli by ste mi poradiť čím to mohlo byt ? Na preventívnej prehliadke som bola 10.11 a všetko vrátane výsledkov bolo OK. Robila som si tehotenský test 23.12 a výsledok bol negatívny. Doteraz vždy mávam pravidelnú menštruáciu a nič podobne sa mi ešte nestalo. Vopred ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin krvácania, či špinenia môže byť viacero. Je vhodné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia, USG, či odberov určí príčinu ťažkostí a určí ďalší postup. Ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá.

Podobné otázky

  • Problemy

    , Autor: Deniska1987

    Ahojte chcela by som sa opýtať či ma niekto skúsenosť z : tri dni mi meškala menstrucia strašne ma.bolieva hlava menstrucia skončila a už druhý deň mi je zle od žalúdka nedokážem poriadne nič zjesť som stále unavená náladova to ja nezvyknem biť.Chodievam viac na wc aj cikat a ešte ma začalo preháňať

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusí sa jednať o gynekologický problém. Na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov, môže sa jednať aj o infekčné, bakteriálne, či vírusové ochorenie. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí kontaktujte Vášho obvodného lekára.

  • Problemy

    , Autor: kvietok123

    Dobry den, chcela by som Vas poziadat o radu. Mala som nechraneny pohl. styk 27.9,29.9 a 30.9, posledna menstrucia bola 18.9.2019 meskala mi 3 dni. Podla vypoctu kalendara mi vychadza ze ovulaciu som mala mat 2.10. Len teraz mam dostat menstruaciu a mam hrozne krce v krizoch a v podbrusku. Je mozne ze by to mohlo byt aj zaciatok tehotenstva? Mam to dostat okolo 15.9.
    Taketo bolesti mavam kazdy mesiac od kedy mi skonci menstruacia par dni mam pokoj a cez plodne dni to zacne a potom pred menstruaciou to zacne ale az tak ze mam kazdu chvilu pocit ze to dostanem. Posledne dva mesiace mi to aj meskalo 2-3 dni. Moze aj stres sposobovat tie bolesti? Bola som na vysetreni ale ze vraj to je normalne podla mojej gynekologicky.Nemam cystu ani zapal.
    Prosim vas o radu ako riesit tieto problemy.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, stres ako aj zmena životného štýlu alebo stravovania môže do veľkej miery ovplyvňovať menštruačný cyklus. Tri dni meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Podľa opisu máte podľa mňa predmenštruačný syndróm. Odsledujte si to. Ak ale nie je vylúčené tehotenstvo, ak Vám bude meškať menštruácia 14 dní, realizujte si tehotenský test. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.