Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
15,635 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo?

    , Autor: Veronika250404

    Dobrý deň,
    1.juna som bola na umelom prerušení tehotenstva v 6 týždni.
    Dňa 19.juna som mala pohlavný styk (nechránený pri čom sme si aj tak dávali pozor)
    Moja otázka znie: mohla som v tom čase otehotnieť?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepcia. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá, aj keď je za daných okolností pravdepodobnosť malá. Dobudúcna odporúčam používať niektorú z foriem antikoncepcie!

Podobné otázky

  • Môže ísť o tehotenstvo?

    , Autor: Janka34364

    Dobrý deň, píšem Vám sem znovu po nejakej dobe, bojím sa že som tehotná, pretože mala som silnú a bolestivú menštruáciu s vylučovaním sliznice normálnej dĺžky tak ako zvyknem mať čo je super, ale po menštruácií mám bolesti už asi 2 týždne, bolesti v podbrušku, v oblasti panvy no neviem čo to môže byť keďže som dostala menštruáciu presne 3 dni po norethiserone a tak isto dostala aj moja kamarátka, no ale tak isto ma bolelo podbruško pár dní pred MS no som z toho celkom nesvoja. Budem rada ak mi pomôžete. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, iba na základe opisu, bez vyšetrenia, Vám neviem reálne pomôcť. Príčin bolestí môže byť viacero. Určite je potrebné gynekologické vyšetrenie. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • H-Sil a tehotenstvo?

    , Autor: Ivik6

    Dobrý deň,
    Minulý rok mi bola robená konizacia krcka, z histologie však vyšlo, že ešte tam zostalo niečo, po 4 mesiacoch mi vyšlo z cytologie, ze sa nález ešte zhoršil, mam H-SIL, PAP IIIB. Som pozitivna na HPV16, v minulosti som bola očkovaná Silgardom, teraz preockovana aj Gardasilom. Moja otázka znie, chcem babatko, gynekologicka neodporúča tehotenstvo. Je možné pri takýchto výsledkoch riešiť tehotenstvo? Alebo aké sú pre mňa možnosti. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, záleží od viacerých okolností, ktoré nepoznám. Ak ale boli pozitívne resekčné okraje konizátu, najprv by som asi doriešil to a až následne plánoval tehotenstvo.

  • Cysta, mimomaternicové tehotenstvo alebo zápal

    , Autor: Bubelajka

    Dobrý deň,
    Už dva týždne mi mešká menštruácia a už druhý deň mám bolesti v pravom podbrušku, ktoré vystrelujú až ku kolenu. Snažíme sa o bábätko,podstúpila som aj IVF nakoľko už mám 47 rokov,ale momentálne neberiem žiadne lieky na podporu otehotnenia, už to nechceme riešiť " umelo" . Menštruácia bola pravidelná každých 24 dní,ale po operácii cysty ,pred pol rokom ,mám cyklus nepravidelný. Raz kratší a raz dlhší. Čo spôsobuje tie bolesti? Môže to byť zas cysta alebo dokonca mimomaternicové tehotenstvo?
    Ďakujem vopred veľmi pekne za odpoveď.
    Ľubi

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, príčin bolestí môže byť viacero. Do úvahy môžu teoreticky prichádzať všetky aj Vami spomínané možnosti. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva je potrebné realizovať odber krvi na beta HCG. Cysta sa dá zistiť na USG. Na to je potrebné navštíviť obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo ?

    , Autor: Tatiana792

    Dobrý deň,

    14.1.2022 som podstúpila kyretaz. Na kontrolnom sone bolo všetko v poriadku. Poslednú menštruáciu som mala 20.3.. Pri preventívnej prehliadke 4.4 som mala zväčšenu sliznicu a po odbere krvi mi doktor zistil hladinu hcg 5,5.

    Môže sa jednať o tehotenstvo?
    Za odpoveď ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nepoznám dôvod kyretáže, ani ďalšie okolnosti. Záleží tiež od daného laboratória, negatívne beta HCG sa berie väčšinou do 5 mIU/ ml. Ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa samozrejme vylúčiť nedá. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorý pozná všetky informácie a okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám vie vyjadriť.

  • HCG

    , Autor: Kráska123

    Dobrý deň prosím vás vedeli by ste mi poradiť vyšiel my pozitívny tehotenský test bola som u Dr a zobrala mi krv a výsledok mi vyšiel 112 a o dva dni my vyšiel výsledok 500 môže ísť o mimomaternicové tehotenstvo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, podľa opisu je dynamika rastu beta HCG v norme. Predpokladám však, že ste si realizovali tehotenský test a navštívili gynekológa predčasne. Iba na základe dvoch uvedených hodnôt beta HCG sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.