Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie a tehotenstvo

    , Autor: Martrle

    Dobrý deň Chcem sa spýtať aké lieky sa podávajú okrem.progesteronu na zastavenie krvácania v tehotenstve? Ja som krvacala od 6t do 18t keď sa malý narodil živý...no zomrel...a po dvoch týždňoch po.pirode mi volali z nemocnice ze som mala asi daku infekciu a dali.mi 3dnoce antibiotika...idem teraz,na ket.ako tomu predísť? Co spraviť poprípade aké lieky si zohnat...keďže,žijem z de a,tu ma tak nechali...len lezat..dicinone je tu zakázaný ako aj zakazane darované vajíčka...dakujem...ja chcem poradiť čo.este sa berie v takom.pripade a aké antibiotika v tehotenstve si mam pozrieť.???

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj napriek negatívnej skúsenosti sa antibiotiká v tehotenstve preventívne neužívajú. Ak sa také niečo stane v 18. týždni tehotenstva, musí byť nato dôvod. Mohla byť prítomná infekcia vnútri v maternici. Jej pôvod už teraz nezistíme. Pred IVF KET by bolo dobré vylúčiť infekciu v pošve, ktorá by sa mohla zaniesť do maternice. Progesterón slúži na udržanie tehotenstva, nie na zastavenie krvácania. Na to je dobrý Dicynone, či Exacyl. Na podporu cievnej steny a tým predchádzaniu krvácania zase Ascorutin.