Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Zápach z pošvy

    , Autor: Melania

    Dobrý deň pán doktor,
    cez víkend sme boli s priateľom po dlhom čase a teda sa do mňa viackrát spravil. Po víkende som cítila silný rybací zápach, dnes, v utorok, je to už lepšie. Čítala som, že spermie mohli narušiť moje pH. Iné problémy nemám, ani výtok nie je neobvyklý, žiadne pálenie, začervenanie alebo bolesti. Pred mesiacom som začala pravidelne plávať v plavárni, môže byť aj to problémom? Viem, že zápach nie je niečo normálne. Treba ísť k lekárovi alebo stačí niečo z lekárne, poprípade pár dní počkať?
    Ako sa nabudúce lepšie chrániť proti niečomu takému poprípade aká je ideálna hygiena? Na toaletu chodím vždy po sexe a taktiež používam intímne mydlo. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, skúsiť si môžete realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom. Následne si môžete aplikovať vaginálne Canesten. Vhodné je realizovanie desať dňovej kúry vaginálnymi probiotikami. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.