Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,029 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Vyšetrenie

    , Autor: Nicol11

    Dobrý deň. Môžem ako samoplatca požiadať o vyšetrenie aj u iného gynekológa ako u svojho? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, ak Vám daný gynekológ, či zariadenie bude vedieť vystaviť faktúru, tak áno. Pôjde to mimo poisťovne.

Podobné otázky

  • Krčok samovyšetrenie

    , Autor: Radi93

    Dobry vecer. Viem, ze lekari nemaju radi ked si zeny robia samovysetrenie no ja som tak dlhe roky naucena, ze si telo poznam. Moja otazka znie. Som v 29tt do teraz bol krcok lahko nahmatatelny. Od 26tt otvorena na prst a prisny kludovy rezim. Preto si aj teraz robim vysetrenie sama aby som vedela na com som. Posledne 3dni mam vsak krcok tazko nahmatatelny, uplne vzadu. Otvoreny na spicku prsta (zlepsilo sa to lezanim a magnerotom a utrogestanom) lenze dnes som si pri nahmatani zistila, ze je akysi kratky. Netrci tak do von ako predtym. Otvoreny stale na spicku a polotvrdy. Je normalne, ze je na dotyk kratky? Ci to znamena, ze sa zacal skracovat? Do teraz nahmatatelny, dlhsi a podla merania dr 4cm. Neviem ci sa mam bat, ze sa uz aj skracuje alebo je to normalne, ze ked je tak vysoko vzadu, ze proste tak netrci ? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie je dôležité iná palpačné vyšetrenie krčka maternice, ale najmä ultrazvukový nález (DCK) a najmä to, či je prítomný funneling. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Polygynax

    , Autor: Domii

    Dobrý deň, nakoľko som začala pociťovať nekomfort a odchádzame na dovolenku, navštívila som svojho gynekológa. Predpísal mi polygynax (užívať 6 dní) a povedal, že s tampónom do vody môžem ísť aj do vírivky, nakoľko nemám rezanie ani svrbenie. V lekárni ma však upozornili na dojčenie. Dojčím málinko, max 4x denne, ale predsa. Môže to malému uškodiť? Zároveň by ma zaujímalo či moja účasť vo vírivke neohrozí ostatných. V prívalivom letáku sa píše nepoužívať tampóny, no práve tie ni do vody boli odporučené. Pri pohlavnom styku sa spomínajú latexové kondómy. V prípade, že nekomfort vymizne, bezlatexové kondómy by boli ok? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, Polygynax môžete užívať aj počas kojenia, navyše, ak bude liečba krátkodobá a keď už kojíte iba párkrát denne. Počas vaginálnej liečby však tampóny nie je vhodné užívať, ani praktizovať pohlavný styk a ani navštevovať bazény, či kúpaliská. Pri pretrvávaní ťažkostí bude vhodné realizovať kultivačné vyšetrenie pošvy.

  • Potrat-Anembryomola

    , Autor: Atria

    Dobrý deň, v 11 týždni som potratila a jednalo sa o anembryomolu. Viete mi prosím povedať,aké sú príčiny toho,že sa vo vaku to dieťa nevyvinie? A aké vyšetrenie by som mala postúpiť na zistenie príčiny? Chcela by som ísť aj na hematologiu,ale neviem čo presne si mám dať vyšetriť. Ďakujem za radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, príčina je najčastejšie genetická. Ak u Vás došlo k potratu prvý krát, nie je ešte nevyhnutné realizovať odborné vyšetrenia. Pri opakovaných potratoch je však vhodné realizovať hematologické, endokrinologické, genetické a imunologické vyšetrenia. Pri nejasnostiach sa nebojte pýtať Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás k daným špecialistom vie odoslať.

  • Výsledky z mamografie

    , Autor: Mišuliatko23

    Dobrý deň, pán doktor, prosím Vás prvý krát som absolvovala mamograf mam 40 rokov, znepokojil ma zaver vysetrenia Birads 0 mammae pokračovať sono/kontrola I.sin vrcholu HLQ/ mám nejaký nález? Moj gynekóg ma dovolenku musím sa objednať ešte na sono?
    Cele znenie: Prechodný typ žlazy s pruhovite sytym tkanivom najma v HLQ - bez redukcie
    I.sin mapovite zahustenie kresby vrcholu HLQ/axiul. proj/ nema LCC korelat
    I.dx bez patol. opacity, bez patol. Zhluku MIK, hrubšie MIK diff
    Axily bez LU
    Ďakujem za Váš čas a názor

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, výsledok mamografie BI-RADS 0 znamená, že je potrebné následné vyšetrenie alebo porovnanie predchádzajúcej mamografie. Odporúčané bolo ešte realizovanie USG prsníka, ktoré sa štandardne vrámci prevencie realizuje. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Opakované infekcie

    , Autor: AnnB234

    Dobry den prajem, uz su to 2 roky co neustale bojujem s nejakou gynekologickou infekciou. Bola som preliecena na chlamydie aj ureaplazmu. Opakovane vytery su v poriadku, vsetky rozsirene vytery su negativne v posve streptokok viridans a enterecoc faecalis. Moje problemy su v jednom kolotoci. Lekarka to uz ani nechce riesit no ja mam neustale bolesti podbruska a palenie po cikani hoci moc je kultivacne v poriadku. Bolesti podbruska su na dennom poriadku. Kolposkopicke vysetrenie je OK, cytologia negativna. HPV pozitivita na vysokorizikove nie vsak 16 a 18. Po dvoch sekciach podstupena sterilizacia zo zdravotnych dovodov. Ja uz neviem kam ist alebo co robit kedze vsetko co bolo mozne mam vysetrene a moje problemy neustale pretrvavaju. *Rozmyslam aj o diagnostickej laparoskopii lebo takto sa zit neda vkuse nejaky problem....Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak máte všetky, aj rozšírené, výsledky výterov a USG nálezy v poriadku, na základe opisu sa u Vás vzhľadom k anamnéze cisárskych rezov môže jednať o zrasty, prípadne aj endometriózu. Jedná sa u Vás o tzv. Pelvic pain a je vhodné uvažovať o diagnostickej laparoskopii. Takto sa Vám neviem viac objektívne vyjadriť. Ak si Váš obvodný gynekológ nevie dať rady, odošle Vás na vyššie prscovisko do nemocničného zariadenia.