Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,970 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Teliesko

    , Autor: Livka122

    Dobrý deň, mám zavedené vnutromaternicove teliesko menzes som mala vždy pravidelný, ale však teraz nedošiel.. Mam sa niečoho obávať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, počas obdobia zavedenia vnútromaternicového telieska nemusí ku krvácaniu vždy dôjsť. Záleží aj od druhu a typu vnútromaternicového telieska, ako aj od ďalších okolností. Podľa mňa sa nemusíte obávať. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Cysta a meškajúci menues

    , Autor: Kikuskaaaa

    Dobrý deň minuly mesiac som mala normálne ovulqciu aj menzes, tento mesiac mi mešká menzes 7 dni a mám funkčnú cystu 2,7cm.. môžem byt tehotná je možné že ide o žlté teliesko ? Lebo mi lekárka pvoedala že sa cysta tvorí v tehotenstve môžem to byt to? Akebo ak nie ako dlho môže meškať menzes a je to ok?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk a tehotenstvo nie je vylúčené, môže sa jednať aj o tehotenské žlté teliesko. Rovnako tak sa môže jednať o dominantný folikul, či zakrvácané žlté teliesko, ale aj iný druh cysty. Pre jednoznačné potvrdenie, či vylúčenie tehotenstva je potrebné realizovať odber krvi na beta HCG. Príčin meškania menštruácie však môže byť viacero. Nemusí sa jednať iba o tehotenstvo. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Otázka

    , Autor: Kiaraasa

    Dobrý deň mohla by som sa ešte prosím Vás opýtať, ak tam tá mala cysta/žlté teliesko ešte minuly mesiac na tom vajecniku neboli.. nemôže ísť o tehotnost v tomto cykle ?

  • K tej ciste

    , Autor: Kiaraasa

    Dobrý deň ešte k tej cyste- mám ju teraz len teda ten útvar po mikroabrotr .. ak vy išlo o žlté teliesko bola by možnosť otehotnieť v najblizsi mesiac.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, teoreticky viete otehotnieť aj ďalší mesiac, vhodnejšie by však bolo počkať aspoň mesiac.

  • Tehotenstvo a cysta

    , Autor: Hanka21

    Pekný deň prajem chcem sa prosím vás opýtať lebo som v 8tt
    ..bola som pri mojej Dr, ta mi povedala že tehotenstvo vidí ale gestacny vak je prazdny že nevidí ani embryo..
    Plus k tomu mi zistila cystu.
    Včera som začala miernejwie krvácať mam aj bolesti pri moceni iba pálenie..ale nedala žiadna antibiotika nič..:/
    Chcem sa prosím opýtať ci je to samovolny potrat alebo ísť na vyčistenie maternice..A dajú von aj tu cystu stým gestacny vakom...
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, podľa opisu sa jedná o anembryomolu, teda formu patologického tehotenstva, kedy je gestačný vak prázdny. K cyste sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Môže sa jednať oba o žlté teliesko na vaječníku. Ak sa naozaj jedná o anembryomolu, bude potrebné dutinu maternice vyčistiť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Zapal a krvavý vytok

    , Autor: Lenita

    Dobrý deň pred 4 dňami sa mi objavil hnedasty/žltobezovy nie výrazne zapáchajúci vytok ale v dosť veľkom množstve. Mierne svrbenie som pociťovala. Kúpila som si jenamazol krém a deň po aplikovaní som doobeda spozorovala vo vytoku aj krv a dostavili sa aj občasne bolesti na pravej strane v podbrušku, s tým že svrbenie už prestalo a ani výtok už nie je v takom množstve. Mohla byt krv len sprievodny faktor tela pri zbavovaní sa choroby? Mám 12 dni do menštruácie a teliesko IUB. Gynekológa mám 300 km od bydliska keďže študujem a pracujem mimo.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, krvavý výtok môže byť prejavom vedľajších, či nežiadúcich účinkov krému Skúste si realizovať desaťdňovú kúru vaginálnymi probiotikami. Pri pretrvávaní ťažkostí však bude potrebné navštíviť gynekológa.