Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,280 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie z krčka maternice

    , Autor: jana888

    Dobrý deň, mojim problémom je krvácanie z krčka maternice po pohlavnom styku alebo pri tlačení na stolicu. Výsledky cyto a HPV sú negatívne. Nedávno som bola na expertnej kolposkopii, kde bol záver Erozívna kontaktne krvácajúca chronická cervicitída. Bol mi predpísaný krém Dalacin a následne aplikovať po dobu 3 mesiacov vag. čípky Cicatridina. Bola mi odporučená aj konizácia krčka, tejto sa však obávam, chcela by som totiž otehotnieť a obávam sa možných negatívnych následkov. Krvácanie sa stále objavuje, avšak vždy to pozorujem len v druhej polovici cyklu, po ovulácii. Myslíte, že to môže mať nejaký súvis? Máte nejaké skúsenosti s liečbou tohto problému? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu je u Vás jasná príčina krvácania. Bola Vám odporúčaná aj navrhnutá možná liečba, či postup. V niektorých prípadoch sa musí realizovať konizácia, nemusí byť rozsiahla, niekedy stačí povrchová LEEP konizácia. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

Podobné otázky

  • Krvacanie

    , Autor: M.

    Dobry den, chcela by som sa.opytat na krvacanie z posvy pocas masturbacie partnerom. Stalo sa mi to uz 2.x, raz bolo krvacanie silne ako menstruacia, potom slabsie. Sprevadzala to bolest akoby poranenim,jemne stipanie,nic v podbrusku, iba v oblasti posvy. Mam strach mat pohlavny styk kvoli nechcenemu krvacaniu. Viete mi prosim povedat o co by mohlo ist? Styk som mavala pravidelne, momentalne uz dlhu dobu nie. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, odporúčam navštíviť obvodného gynekológa. Takto sa Vám neviem objektívne vyjadriť, či sa jedná o zakrvácanie z poranenej steny pošvy spôsobené napríklad ostrým nechtom pri neopatrnej masturbácii, alebo o zakrvácanie z krčka maternice spôsobené nejakou léziou na krčku maternice, či už ektrópiom alebo inou léziou krčka.

  • Antikioncepcia

    , Autor: odbornik6

    Beriem Antikoncepciu MISTRA na 8 den som mala nechraneny styk... mam spinenie a mierne krvacanie, moye byt ze som tehotna?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    špinenie alebo krvácanie nie je príznakom tehotenstva, ak máte krvácanie po pohlavnom styku bolo by vhodné navštíviť lekára aby vylúčil krvácanie z krčka maternice. Ak sa jedná o prvé balenie a teda s antikoncepciou začínate, je takéto krvácanie v rámci prvých troch cyklov bežné.

  • špinenie

    , Autor: odbornik6

    Dobrý večer. Chcela by som sa opýtať o čo sa môže jednať. Dnes čo je 11. deň cyklu cca pred 5 dňami sa mi skončila menštruácia. Dnes keď som išla na wc na veľkú potrebu a trošku som zatlačila tak z pošvy mi vyšlo trošku krvi bola to čerstvá krv a boli tam aj také ako žilky, neviem či to môže súvisieť s tým, že mi bola zistená stredná dysplazia z cytológie v septembri, v januári mám isť na kontrolnú cytológiu, veľmi sa bojím, čo to môže znamenať. V poslednom čase mám pocit takého nafuknutejšieho bruchaMám 22 rokov, a približne mesiac a pol užívam indonal a asi týžden užívam imunoglikány. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    mohlo ísť ešte ešte o menštruáciu, ale taktiež aj o krvácanie z krčka maternice, kvôli spomínanému nálezu. nemusíte sa zatiaľ znepokojovať. Ďalší postup podľa nálezu v januári.

  • otázka

    , Autor: simkuliatko

    Dobrý deň,

    chcela by som sa opýtať, čo mám robiť. Už vyše 5 mesiacov neberiem antikoncepciu, potom som mala problém s chlamýdiami, brala som antibiotiká, po dobratí lekárka povedala že je to už v poriadku. Odvtedy sa snažím otehotnieť, mávam už druhý mesiac 2 týždne pred menštruáciou hustý biely výtok a asi týždeň pred menštruáciou sa mi objavuje krvácanie z krčka maternice. Ráno mi je tak nejako divne, stále som hladná, a mám citlivé prsia. Myslíte že by to mohol byť znova nejaký zápal? alebo niečo vážne? Tehotná asi nie som, nakoľko mám normálnu menštruáciu. Mám navštíviť lekárku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    určite ju navštívte kvôli krvácaniu, ak je to krvácanie z krčka maternice je nutné zopakovať odber onkocytológie, ak to však máte vždy v rovnakom čase vrámci menštruačného cyklu bolo by vhodné vzhľadom na to, že sa chcete snažiť od dieťatko, urobiť hormonálny profil a vyšetriť tak vaše hormonálne hladiny.