Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Konizácia

    , Autor: MH

    Dobrý deň,
    je možnosť vykonať konizáciu aj počas tehotenstva ? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, konizácia sa dá teoreticky urobiť aj v tehotenstve. Je to však veľmi individuálne a hlavne veľmi riskantné a záleží od mnohých okolností, výsledkov vyšetrení a nálezov. Neviem sa Vám bližšie objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • Bolest

    , Autor: Ferka9698

    Dobry den, v decembri mi nasli na citologii poskodenie krcka maternice, caka ma konizacia. Chcem sa opytat ma toto "ochorenie" priznaky? Ma to nejaku suvislost ak ma boli v podbrusku, v krizoch mimo menzesu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu mi nie sú známe výsledky onkocytologického vyšetrenia, ani ďalšie informácie, či okolnosti, preto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Nevylučujem však súvis s bolesťami v podbrušku. Príčin však môže byť viacero a nemusí vôbec súvisieť s nálezom na krčku maternice. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach sa nebojte pýtať vyšetrujúcich lekárov, ktorí poznajú všetky výsledky vyšetrení, nálezy a okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám budú vedieť vyjadriť.

  • Tehotenstvo po konizacii

    , Autor: Bejma

    Dobrý deň som mesiac po konizacii z výsledkov zišlo že som mala ľahkú dysplaziu. Chcem sa spytat ma konizacia vplyv na otehotnenie a samotné tehotenstvo? Čítala som že sa zvyšuje riziko potratu v takomto prípade keďže je ten krčok menší. Je to naozaj tak?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, pri rozsiahlejších konizáciach až amputáciách krčka je zvýšené riziko potratu alebo predčasného pôrodu. Ak však u Vás bola robená primeraná konizácia, vyčkal by som aspoň tri mesiace a až následne sa snažil otehotnieť. Nepoznám však konkrétny nález ani všetky informácie, či okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Menstruacia po konizacii

    , Autor: Katuuska22

    Dobrý deň,
    Pred tyzdnom som absolvovala zákrok - konizaciu. Po prepustení som nekrvacala, dokonca ani nešpinila. Dnes, 7 deň po zákroku, som začala krvácať. Dátum dalsej menstruacie bol predpokladaný až za 10 dni. Je mozne že menstruacia prišla o 10 dni skôr?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, možností je viacero. Záleží tiež od toho, akou formou Vám bola konizácia realizovaná a či Vám bola okrem konizácie realizovaná aj kyretáž. Je tiež možné, že sa menštruácia dostavila aj skôr. Takto sa V8m neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Konizacia krčka maternice

    , Autor: Bejma

    Dobrý deň, včera som bola na zákroku v nemocnici kde mi robili konizaciu krčka. Všetko prebehlo v poriadku po pár hodinách ma pustili domov a pan doktor mi tam dal tamponadu, s ktorou som dnes mala ísť k svojmu gynekológovi na vybratie. O pár hodín po vybratí tamponady pri močení niečo zo mňa vypadlo, bolo to bezbolestne a dost veľké a obsahovalo to stopy krvi ( ako prvé ma napadlo, že to je niečo zabudnuté z tej tamponady ale začalo sa to rozpadať akokeby to bola nejaká šupka alebo hlien). Neviete mi poradiť o čo išlo? A či poprípade skontaktovať svojho gynekológa?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak Vám dnes bola u Vášho obvodného gynekológa vybraná tamponáda, mohlo sa jednať o krvnú zrazeninu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa, prípadne zdravotnícke zariadenie, kde bol výkon realizovaný.

  • Konizácia

    , Autor: Dobka

    Dobrý deň, je možné jemné krvácanie 2,5 mesiaca po konizácií? Doteraz som žiadne problémy nemala, posledný týždeň mám krv, nie veľa stačí slim vložka.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Nemusí to mať súvis s konizáciou. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.